5 metode naturale de contraceptie. Afla cat de bune sunt!

13 octombrie 2019,
Vizualizari: 7.291, 1 azi
metode naturale de contraceptie

Planificarea familiala necesita un set de decizii pe care ambii soti le iau in cunostinta de cauza. Daca unele cupluri apeleaza la metode medicale de contraceptie, alte cupluri se bazeaza pe unele naturale. Care sunt acestea si cat sunt de eficace, explica dr. Maricar Meollo Mateo, medic obstetrician, pentru site-ul smartparenting.com.

 

 

  1. Abstinenta

Ce inseamna: Abstinenta inseamna absenta activitatii sexual.

Ce spune specialistul: Abstinenta este o decizie a cuplului care, daca nu este 100% acceptata de ambii parteneri poate duce la ruperea relatiei.

Eficacitate: 100%, atat in preintampinarea aparitiei unei sarcini nedorite, cat si in ceea ce priveste transmiterea bolilor venerice.

Cum functioneaza: Ambii parteneri trebuie sa fie suta la suta convinsi ca aceasta decizie merita “sacrificiul”.

 

 

  1. “Retragerea”

Ce inseamna: Retragerea presupune ca barbatul sa isi retraga penisul din vagin inainte de ejaculare.

Ce spune specialistul: Retragerea nu este o metoda pe care te poti baza 100%. Riscul este destul de mare, mai ales ca lichidul preseminal poate contine spermatozoizi. Ejacularea in apropierea vaginului poate conduce, de asemenea, la o sarcina intrucat spermatozoizii “inoata” si pot ajunge la ovul.

Eficacitate: Specialistii spun ca metoda este 96% sigura pentru cei care o practica des si si-au “imbunatatit” tehnica. Procentul scade pe masura ce cei care practica aceasta metoda nu sunt familiarizati cu ea.

Cum functioneaza: Metoda se bazeaza complet pe abilitatea barbatului de autocontrol. Cu cat el se stapaneste mai bine, cu atat este mai putin probabil ca sperma sa ajunga in interiorul femeii.

 

 

  1. Calendarul

Ce inseamna: Monitorizarea ciclului menstrual al femeii si identificarea perioadelor fertile si nefertile. Acest lucru se poate face atat prin urmarirea mucusului cervical, care isi schimba proprietatile in functie de perioada fertila sau nefertila a femeii. De exemplu, cu 6 zile inainte de ovulatie, mucusul cervical este limpede si elastic. Dupa ovulatie, mucusul este lipicios si opac. Cealalta metoda este urmarirea calendarului. Este de evitat sexul neprotejat intre zilele 8 si 19 de la menstruatie care se presupune ca sunt cele mai fertile.

Ce spune specialistul: Aceasta metoda este foarte simpla si nu necesita costuri financiare.

Eficacitate: folosita corect, metoda are o eficacitate de 95-97%. Procentul scade simtitor daca nu este atent monitorizat ciclul menstrual.

Cum functioneaza: Monitorizarea ciclului menstrual poate fi inselatoare intrucat acesta poate fi influentat si de cat de stresata este femeia intr-o anumita perioada, daca a facut sau nu efort fizic sustinut etc.

 

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2

Cuvinte cheie: , , , , ,

Gradinita
Blossom Salon
minimax
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Problemesex.ro. Citeste politica de confidentialitate.

Recomandări

Cele mai noi

Vezi cele mai noi 100 de articole