Care sunt principalele probleme sexuale cu care se confrunta barbatii si solutiile acestora

08 decembrie 2023,
Vizualizari: 10.851, 1 azi
probleme sexuale cu care se confrunta barbatii

O disfunctie sexuala pe care, generic, o putem numi “problema” sexuala, se refera la orice impediment care nu permite unui barbat sau unui cuplu sa simta pe deplin placerea sexuala. Specialistii spun ca un ciclu sexual complet prezinta patru faze, numite: excitare, “platou”, orgasm si rezolutie. Cu toate ca studiile de specilitate confirma ca 43% dintre barbati si 31% dintre femei reclama varii disfunctii sexuale, totusi, ele raman un subiect delicat si foarte greu de abordat pentru oricine. Vestea buna este ca marea majoritate a acestor disfunctii sexuale este tratabila, iar asta este un motiv suficient de puternic sa te determine sa deschizi subiectul in fata medicului tau, dar si a partenerului de viata.

Iata care sunt principalele probleme sexuale cu care se confrunta barbatii si solutiile acestora.

Ce anume determina aparitia acestor disfunctii sexuale la barbati?

Inainte de orice, este bine sa stim ca principala cauza a aparitiei acestor probleme poate fi atat de natura psihica, cat si fizica.

Cauze fizice: multe afectiuni adiacente pot conduce catre disfunctii sexuale. Lista poate fi destul de lunga si cuprinde: diabet, probleme vasculare, hipertensiune arteriala, disfunctii neurologice, dereglari hormonale, disfunctii ale rinichilor, abuz de alcool sau droguri, iar lista poate continua.

Cauze psihice: anxietate si stres la locul de munca, grija permanenta fata de performanta sexuala, depresia, sentimentul de vinovatie, alte efecte tarzii ale unor eventuale traume sexuale suferite in copilarie.

Te mai poate interesa: Probleme de fertilitate la barbati

Cine poate fi afectat de aparitia acestor disfunctii?

Atat femeile, cat si barbatii pot suferi astfel de tulburari, deopotriva. Problemele sexuale “lovesc” adultii, indiferent de sex sau varsta. Totusi, cel mai des apar la populatia de varsta mai inaintata, cu alte probleme de sanatate colaterale, care le afecteaza viata sexuala.

In ce mod sunt afectati barbatii de disfunctii sexuale?

Cele mai des intalnite disfunctii sexuale la barbati sunt cele legate de: ejaculare, erectie si libido scazut.

Ce este disfunctia ejacularii?

Aici putem mentiona mai multe tipuri de disfunctii care tin de ejaculare:

1. Ejaculare prematura – atunci cand barbatul ejaculeaza la foarte scurt timp dupa penetrare sau chiar inainte de penetrare

2.  Ejacularea intarziata – atunci cand finalizarea intarzie foarte mult

3. Ejacularea retrograda – atunci cand la orgasm ejacularea este fortata si rezultatul ei ajunge in vezica urinara, in loc sa treaca prin uretra si sa iasa afara prin penis.

De cele mai multe ori, prima si a doua categorie au la baza cauze de oridin psihologic, incluzand aici si cauze de ordin religios care pot determina individul respectiv sa priveasca actul sexual ca pe un fel de pacat; la asta se mai poate adauga si lipsa de atractie fata de partenera si eventuale traume suferite in copilarie.In mod special, ejacularea precoce (care ocupa si primul loc in topul disfunctiilor sexuale la barbati) apare pe fond de stres, mai ales cand subiectul este foarte preocupat de performanta sexuala. Daca la asta se mai adauga si consumul frecvent de antidepresive, nu e de mirare ca se instaleaza aceasta disfunctie.

In schimb, ejacularea retrograda este asociata, de cele mai multe ori cu diabetul zaharat sau, in cazul in care individul a suferit  interventii chirurgicale abdominale, de prostata sau ale vezicii urinare – din nou putem sesiza o frecventa crescuta ale acestei disfunctii.

Ce este disfunctia erectila?

Numita si impotenta, disfunctia erectila reprezinta imposibilitatea de a obtine o erectie sau de a o mentine pe tot parcursul actului sexual. Cauzele acestei disfunctii au la baza, de cele mai multe ori, afectiuni sanguine de tot felul, printre care probleme de circulatie, sau arteroscleroza, dar si factori psihologici precum stresul, depresia sau starile anxioase. Alte afectiuni cronicizate de-a lungul timpului, consumul anumitor medicamente, boala lui Peyronie sau chiar prezenta unor cicatrice pe penis sunt, de asemenea, posibile cauze care duc la aparitia disfunctiilor de erectie la barbati.

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2

Cuvinte cheie: , , , , , ,

Gradinita
Blossom Salon
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Problemesex.ro. Citeste politica de confidentialitate.

Recomandări

Cele mai noi

Vezi cele mai noi 100 de articole