Sfatulparintilor.ro

Top 6 locuri pline de microbi la care nu te-ai gandi

locuri-pline-de-microbi-sfatulparintilor.ro-piqsels.com-id-josbc-scaled.jpg

Cele mai multe infecţii se răpândesc după contactul cu mâinile. Aşa că nu uita să te speli pe mâini cât mai des. Şi nu numai în locurile publice, cât şi în propria ta casă.

În rândurile următoare vei afla că şi bucătăria proprie, chiar şi poşeta pot să te contamineze. Iată aşadar un top 6 al locurilor cu cei mai mulţi germeni şi microbi pe care pui mâna zilnic.

1. Chiuveta din bucătărie este plină de microbi

Chiuvetele din bucătărie sunt mult mai murdare decât cele de la baie. În mod obişnuit în drena de scurgere se găsesc peste 500.000 de bacterii. Ca să nu mai vorbim de buretele pentru vase, vasul chiuvetei şi robinet care, la rândul lor sunt populate de microbi.

Cum să reduci riscul: Curăţă chiuveta şi celelalte ustensile din bucătărie cu produse antibacteriale după prepararea sau spălarea mâncării, în special al fructelor şi legumelor crude, care pot fi contaminate cu potenţiali patogeni precum salmonela sau E. coli. Spală-ţi bine mâinile cu apă caldă şi săpun timp de minimum 20 de secunde. Dezinfectează buretele de vase, poţi s-o faci cu ajutorul cuptorului cu microunde. Cât despre chiuvetă, curăţ-o de două ori pe săptămână  cu o soluţie compusă din o lingură de clor la 250 de ml de apă. Lasă soluţia să ajungă şi la drena de scurgere.

2. Toaletele de la aeroport pot fi infestate cu microbi

Nu este o surpriză pentru nimeni faptul că un număr uriaş de germeni populează toaletele publice, însă experţii spun că toaletele de la aeroport sunt chiar mai periculoase din acest punct de vedere. Adeseori se găsesc urme de E. coli pe robinete şi pe clanţele uşilor pentru că este greu să te speli corect pe mâini la chiuvetele minuscule. Iar atunci când tragi apa vei împrăştia în aer microbii.

Cum să reduci riscul: Scaunele de la toalete sunt surprinzător de curate însă este indicat să le acoperi cu hârtie înainte de a le folosi. După ce ai folosit toaleta spălă-ţi bine mâinile şi usucă-le cu atenţie. Înainte de a trage apa aşază o hârtie pe buton astfel încât să nu vii în contact direct cu el. Şi lasă capacul jos înainte de a trage apa.

Citeste si: Scapa de microbi! Cele mai periculoase zone din casa

3. Microbii pot fi găsiţi şi pe mânerele cărucioarelor de la hypermarketuri

Salivă, bacterii şi materii fecale sunt numai câteva dintre substanţele care pot fi găsite pe mânerele cărucioarelor de cumpărături de la hypermarketuri. Din cauza faptului că sunt zilnic manevrate de zeci de persoane şi că în ele se cară înclusiv fructe şi legume nu este de mirare că mânerele acestor cărucioare sunt pline de bacterii care de care mai periculoase.

Cum să reduci riscul: Foloseşte şerveţele umede antibacteriene şi curăţă bine mânerul căruciorului în care vrei să cari cumpărăturile.

4. Şi geanta ta de mână este un loc unde microbii pot fi întâlniţi

Studii recente au scos la iveală faptul că genţile doamnelor pot fi gazda pentru milioane de bacterii printre acestea numărându-se salmonella şi E. coli.

Cum să reduci riscul: În loc să laşi geanta pe podea, agaţ-o undeva, mai ales în toaletele publice. Iar acasă ţine geanta departe de bucătărie. Alege genţi din piele naturală sau înlocuitori care sunt mai curate decât cele din alte materiale.

5. Aparatele de la sălile de sport pot avea mulţi microbi

Un stafilococ rezistent la antibiotice a fost descoperit pe aparatele de forţă şi cardio de la mai multe săli de sport.

Cum să reduci riscul: Teoretic trebuie sa dezinfectezi fiecare aparat înainte de a-l folosi. Insa cum acest lucru nu mereu se poate, după antrenament fă un duş şi săpunează-ţi bine pielea cu un săpun antibacterian astfel încât să îndepărtezi orice microb sau stafilococ la care ai fost expus în timpul exerciţiilor fizice.

Te mai poate interesa si: Cum imi feresc copilul de microbi?

6. Microbii nu stau departe de telefonul de la birou

Telefoanele de la birou au peste 25.000 de germeni pe centimetrul pătrat, iar biroul, tastatura şi mouse-ul nu sunt situate prea departe de aparat. Telefoanele, inclusiv mobilele, pot avea o mulţime de germeni atât de la mâini cât şi de la gura ta.

Cum să reduci riscul: O dată pe zi curăţă-ţi biroul, telefonul şi tastatura cu un dezinfectant şi vei scăpa de aproximativ 99,99% dintre bacterii şi viruşi.

foto

Exit mobile version