Sfatulparintilor.ro

Terapia florala Bach: Sanatate si armonie din intelepciunea florilor

Terapia florala Bach - sfatulparintilor.ro - pixabay_com - flowers-19830

Terapia florala Bach este o parte a medicinei alternative. Ea consta in utilizarea esentelor florale cu scop terapeutic si a fost dezvoltata de dr. Edward Bach pentru a echilibra dizarmoniile fizice si emotionale. In lumea florilor, Bach a descoperit rezonante cu bolile pacientilor sai. El a fost convins ca esenta potrivita poate aduce pacientul inapoi la o stare pozitiva si fericita. Potrivit acestuia, esentele florale interactioneaza subtil cu corpul uman si-l ajuta sa-si revina din punct de vedere fizic si emotional.

Productia esentelor florale Bach are la baza un procedeu denumit potentare care se realizeaza fie prin tinerea la soare, fie prin fierbere, ambele metode fiind inventate de dr. Bach. Sunt 38 de remedii originala Bach, plus un remediu de prim ajutor, fiecare fiind prescris pentru o anumita problema. Impreuna, ele formeaza un sistem terapeutic complet pe care practicantii il pot folosi in tratarea mai multor dezechilibre emotionale.

Terapia cu lipitori. Beneficiile uluitoare ale hiruloterapiei

Sistemul doctorului Bach

Cele 37 de plante utilizate sunt impartite in trei categorii:

– Cei 12 vindecatori: turita mare (agrimonia), tintaura (centaurium), plumbago (Ceratostigma plumbaginoides), cicoare, clematis, gentiana, sporul casei (impatiens), mimulus, trandafir salbatic (cistus), sincerica (scleranthus perenis), verbena, Hottonia palustris.

– Cele 7 ajutoare: orz salbatic (Ulex europaeus), iarba neagra (Calluna vulgaris), stejar, maslin, vita de vie, avena, plus apa de stanca.

– Urmatorii 19: plop tremurator (Populus tremula), fag, corcodus, muguri de castan, malus, ulm, laur, caprifoi, carpen, larice, mustar, pin, castan rosu, steaua Bethleemului, castan dulce, nuc, castan alb, trandafir salbatic, salcie.

Principiile terapiei Bach

Terapia florala Bach poate fi considerata remediu naturist datorita originilor ei, insa, nu este un tratament homeopat. Desi nu au in componenta substante chimice sau farmaceutice, ele lucreaza la nivel mental datorita vibratiilor. Aceasta vibratie rezoneaza cu vibratiile celulelor umane.

Cum sa folosesti terapia florala Bach

Terapia florala Bach si alte terapii vibrationale pot fi alese rational sau intuitiv sau o combinatie a ambelor. Iata cateva sugestii:

Alegerea intuitiva

Foloseste-ti intuitia, ghidul interior. Concentreaza-te pe problema pe care o ai si pe care vrei sa o tratezi, cerand ajutorul Eului superior.

Alegerea rationala

Citeste descrierile de la fiecare esenta si alege ce ti se potriveste.

Grupul 1: Frici

Plop tremurator: frici nejustificate

Corcodus: pierderea controlului

Mimulus: frica pe sistem nervos

Castan rosu: scenarii pesimiste

Trandafir salbatic: groaza.

Cele mai PUTERNICE mantre din lume. Vindeca-te cu terapia Ho’oponopono!

Grupul 2: Nesiguranta

Plumbago: pentru momentele de naivitate

Gentiana: pentru momentele de depresie

Orz salbatic: pentru momentele lipsite de speranta

Carpen: pentru momentele de oboseala fizica si mentala

Sincerica: pentru momentele de nehotarare

Avena: pentru momentele de pierdere a directiei.

Grupul 3: Lipsa interesului

Muguri de castan: inabilitatea de a invata din greseli

Clematis: stare continua de visare

Caprifoi: traire in trecut

Mustar: depresie

Maslin: epuizare

Castan alb: blocaj mental

Trandafir salbatic: apatie.

Grupul 4: Singurate

Iarba neagra: incapacitatea de a comunica

Sporul casei: stari de iritare

Hottonia palustris: stari de izolare.

Grupul 5: Sensibilitate la influente si idei

Turita mare: te schimbi dupa cum bate vantul

Tintaura: serviabilitate

Laur: ura si furie

Nuc: nestatornicie

Grupul 6: Deznadejde, melancolie

Malus: vinovatie

Ulm: coplesire

Larice: lipsa increderii

Stejar: perseverenta

Pin: autoinvinovatire

Steaua Bethleemului: confort in urma unui soc

Castan dulce: dezolare totala

Salcie: plangere de mila, resentiment

Grupul 7: Te ingrijiesti prea mult de bunastarea altora

Fag: stari emotionale critice

Cicoare: ceri prea mult

Verbena: patima

Vita de vie: dominare

Apa de stanca: idealism

Cine este dr. Edward Bach

In 1930, la varsta de 43 de ani, dr. Edward Bach a hotarat sa descopere o noua tehnica de vindecare. A petrecut luni la rand sa descopere si sa prepare remedii florare (care sa nu contina nici o parte din floare), ci sa se bazeze pe energia lor. Iarna, Bach a tratat pacientii cu noile remedii.

Daca avea o emotie negativa si tinea mana deasupra diferitelor plante, si daca una dintre acestea alina emotia, atunci dr. Bach considera ca planta respectiva are puterea de a rezolva acea problema emotionala. Dr. Bach credea ca lumina soarelui de dimineata care trece peste petalele florilor transfera acestora puteri vindecatoare. El culegea roua de pe aceste flori, le conserva cu aceeasi cantitate de alcool si crea o tinctura ce urma a fi folosita ulterior.

Pentru Bach, boala era rezultatul unui conflict intre scopul sufletului si actiunile exterioare ale persoanei. Acest razboi intern ducea la dezechilibre emotionale si blocaje energetice care intrerupeau armonia organismului si contribuiau la aparitia bolilor in plan fizic. Remediile lui Bach trateaza personalitatea umana, pe care Bach o considera “radacina” bolilor.

Imagine de Larisa Koshkina de la Pixabay

Exit mobile version