Sfatulparintilor.ro

Dr. Oana Florea: De unde apare si cum se trateaza respiratia urat mirositoare

cum se trateaza respiratia urat mirositoare

O parte considerabila din populatie se confrunta cu respiratia urat mirositoare, o problema deloc placuta ce pare sa nu dispara, uneori, nici printr-o igiena corecta.

Halena, asa cum este numita de specialisti, are, de multe ori, cauze medicale, fiind pricinuita si de afectiuni ale organelor interne.

Medicul stomatolog Oana Florea vine in ajutorul nostru cu informatii pretioase, astfel incat sa intelegem de unde apare respiratia urat mirositoare, la ce control medical sa ne prezentam si cum sa scapam de ea.

“Respiratia urat mirositoare (halena) poate avea diverse cauze. Majoritatea dintre ele trebuie cautate in cavitatea orala.

Multi oameni nu stiu ca sufera de halena si asta pentru ca ei nu o remarca, ci mai degraba cei din jurul lor. Deseori, pentru ca acestora le este jena sa le spuna ca le miroase gura, problema trece neobservata.

Citeste si: Ingredientul magic care te scapa de respiratia urat mirositoare

Una dintre cele mai frecvente cauze este limba incarcata, necuratata, deoarece limba este rezervor pentru 60% din bacteriile orale.

O alta cauza este uscaciunea gurii care apare cand nu ne hidratam suficient. Cand glandele salivare nu mai produc destula saliva (imbatranesc ori dupa ce se administreaza anumite medicamente), atunci fluxul salivar poate fi stimulat prin mestecarea unei gume fara zahar.

Mirosul urat al gurii apare frecvent cand avem dintii cariati sau chiar distrusi si cand avem gingia inflamata (suferim de gingivita, parodontita). Acestea sunt cauzate de o igiena orala insuficienta, de anumite alimente pe care le consumam, de fumat.

Mai rar, halena este generata si de amigdalite sau de afectiuni digestive, de bronsite cronice, afectiuni pulmonare, hepatita, ciroza hepatica, gastrita, afectiuni renale.

Daca ne confruntam cu aceasta problema, atunci primul specialist vizitat trebuie sa fie medicul dentist, care va face o igienizare profesionala si ulterior o evaluare”, declara medicul stomatolog Oana Florea.

Oana Florea este medic dentist cu Competenta Implantologie Orala, cu experienta internationala in Germania, alaturi de cei mai buni specialisti in chirurgie si implantologie. Oana Florea isi desfasoara activitatea in cabinetul sau din Bucuresti si este apreciata inclusiv pentru experienta in lucrul cu copiii si cu pacientii anxiosi, cu teama de dentist.

Imagine de Claudio_Scott de la Pixabay

Exit mobile version