Ghimbirul a fost folosit in medicina sau bucatarie de sute de ani. Este o planta foarte versatila ce poate fi folosita in diverse forme: pudra, uscata, proaspata, sub forma de ulei sau suc. Este o sursa excelenta de vitamina A, vitamina C, vitamina E, complexul de vitamine B, magneziu, potasiu, fosfor, silicon, fier, sodiu, calciu, zinc si beta caroten. Nu este mirare ca ghimbirul ofera atat de multe beneficii extraordinare pentru sanatate.
Iata ce se intampla in corpul tau cand mananci ghimbir.
Ghimbirul trateaza tulburarile gastrointestinale
Despre ghimbir se crede ca este unul dintre mai eficace remedii pentru problemele stomacului. Ajunge in tractul intestinal unde te scapa de senzatia neplacuta de balonare. De asemenea, poate fi un remediu impotriva flatulentei datorita abilitatii sale de a elimina gazele intestinale. Stomacul deranjat, colicii, diareea pot fi, de asemenea, evitate sau usurate prin adaugarea ghimbirului in dieta. Totodata, planta poate fi un ajutor in cazul lipsei apetitului si, in acelasi timp, favorireaza asimilarea si absorbtia nutrientilor in sange.
Vindeca starile de rau
Ghimbirul poate fi o adevarata mana cereasca pentru tine daca suferi de rau de masina. Ghimbirul este o solutie mai buna si mai sigura impotriva vomitatului comparativ cu medicamentele obisnuite. Putina pudra de ghimbir poate elimina toate simtomele starii de rau precum vomitatul, ameteala, transpiratiile reci si greata. Ghimbirul este bun si in cazul femeilor aflate in primele luni de sarcina. Consumul acestei plante reduce riscul defectelor la nastere dar si efectele adverse sau secundare.
Citeste si: Ceai de ghimbir. Beneficii, contraindicatii. Cea mai buna reteta de ceai de ghimbir
Reduce inflamatia si durerea
Ghimbirul este recunoscut pretutindeni pentru proprietatile sale antiinflamatorii. Studiile au aratat ca agentii activi din aceasta planta sunt la fel de eficienti precum cei aflati in popularele analgezice. Daca te confrunti cu crampele menstruale ghimbirul nu ar trebui sa-ti lipseasca din casa. De asemenea, ajuta la reducerea intensitatii migrenelor, durerilor musculare, durerilor spatelui sau a incheieturilor. Un ceai cu o felie micuta de ghimbir este o modalitate excelenta sa scapi de durerea de cap si sa ai un somn linistit.
Previne cancerul
Ghimbirul contine antioxidanti puternici care ajuta la prevenirea cancerului. Un studiu arata ca ghimbirul poate incetini celulelor cancerigene si reduce riscul dezvoltarii cancerului la colon. De asemenea, aceasta planta poate ajuta la prevenirea altor forme e cancer precum cel la sani, plamani, piele, cancer pancreatic si la prostata. Adauga in mod regulat putin ghimbir la smoothie-ul de dimineata sau la ceai si de vei bucura de toate aceste beneficii ale sale pentru sanatate.
Imbunatateste sistemul imunitar
Consumul zilnic de ghimbir te poate proteja impotriva racelii si gripei in timpul sezonului rece. Planta este bogata in zinc, crom si magneziu care stimuleaza circulatia sangelui. Ghimbirul colaboreaza foarte bine cu lamaia, un alt produs excelent cand este vorba despre cresterea imunitatii.
Nu rata nici: Cum sa pastrezi ghimbirul proaspat mai mult timp
Imbogateste gustul alimentelor
Aroma sa spectaculoasa transforma ghimbirul intr-un ingredient de nadejde bucatarie. Datorita versatilitatii sale, planta poate fi adaugata la deserturi, la felul principal, la aperitiv sau in bautura.
Ajuta la pierderea in greutate
Poti cu usurinta reduce consumul de alimente si sa dai jos cateva kilograme prin adaugarea ghimbirului in dieta. Ghimbirul te ajuta sa te simti mai repede satul ceea ce inseamna ca ai nevoie de mai putine calorii pentru a te te satura. De asemenea, se crede ca ghimbirul este un puternic agent natural care suprima foamea si apetitul. In plus, ajuta la accelerarea metabolismului si a arderii grasimilor.
Te mai poate interesa si: Ce boli vindeca ceaiul de ghimbir
Este un afrodisiac puternic
De mii de ani ghimbirul a fost folosit ca afrodisiac. El poseda abilitatea de a creste sensibilitatea si circulatia sangelui.
Sursa: womanitely.com
foto: Depositphotos.com