Sfatulparintilor.ro

13 beneficii ale mersului pe jos

beneficii ale mersului pe jos - sfatulparintilor.ro - piqsels.com-id-fresp

Nu trebuie sa te antrenezi pentru maraton, sa petreci ore in sala de forta sau sa iti transformi camera de oaspeti intr-o sala de antrenament pentru a fi in forma, sanatos si fericit. Este de ajuns sa mergi pe jos pentru a inregistra imbunatatiri majore ale sanatatii fizice si mentale.

Mersul pe jos inverseaza efectele statului pe scaun

Daca treci de la statul pe scaunul de la birou la statul pe canapeaua din sufragerie o plimbare scurta poate face minuni pentru sanatate. Un studiu al Universitatii Indiana a descoperit ca activitatea musculara si circulatia rapida chiar si in urma a trei-cinci minure de mers pe jos poate inversa afectiunile cauzate de statul pe scaun timp de trei ore neintrerupt. Lectia? Daca la serviciu stai toata ziua pe scaun atunci fa pauze dese (cel putin una pe ora) pentru o plimbare scurta in jurul cladirii in care ai biroul.

Mersul pe jos imbunatateste creativitatea

Astepti sa-ti vina inspiratia? Fa o scurta plimbare – cercetatorii de la Stanford au descoperit ca mersul pe jos creste nivelul creativitatii atat in timp ce pasesti cat si o perioada scurta dupa asta. Te bucuri de aceste beneficii indiferent ca te plimbi afara sau in interiorul casei.

Citeste si: Beneficiile mersului pe jos. Cum ajuta la glicemie si la artrita

Mersul pe jos scade stresul

Un studiu realizat de catre Universitatea din of Michigan sustine ca mersul pe jos reduce stresul in special in cazul persoanelor care s-au confruntat cu un eveniment emotional. Iar cercetatorii de la Universitatea Heriot-Watt au aflat ca in timpul plimbarilor in spatiile verzi creierul intra in stare meditativa – adica ai inca un motiv sa te plimbi prin parc.

Mersul pe jos scade tensiunea arteriala

O plimbare de numai 30 de minute reduce tensiunea arteriala, iar daca ti se pare greu sa mergi pe jos pentru o perioada atat de lunga, atunci imparte-o in 3 reprize de cate 10 minute fiecare.

Mersul pe jos te energizeaza

Daca te simti adesea obosit atunci ar trebui sa stii ca exercitiile fizice de intensitatea scazuta te ajuta sa te pui pe picioare sustine un studiu al Universitatii din Georgia. De fapt, iti poate creste energia cu pana la 20% in timp ce scade oboseala cu pana la 65%.

Mersul pe jos te inveseleste

Un studiu a descoperit ca o persoana e cu atat mai nefericita cu cat petrece mai mult timp intr-un automobil. Si ca numai 10 minute de mers pe jos poate imbunatati starea de spirit.

Nu rata nici: Cum iti pot schimba viata 15 minute de mers pe jos

Mersul pe jos te ajuta la birou

O banda de alergare la birou poate aduce o multime de beneficii. Oamenii de stiinta au descoperit ca persoanele care folosesc banda de alergat sunt mai putin plictisite si stresate, iar nivelul satisfactiei este mai ridicat comparativ cu cei care isi petrec ziua stand la birou.

Mersul pe jos imbunatateste functionarea sistemului imunitar

Un mers zilnic de 30-45 minute iti poate imbunatati sistemul imunitar si te ajuta sa tii raceala departe conform unui studiu realizat de catre Universitatea Appalachian State. In plus, cei care fac sport in mod regulat nu doar ca se imbolnavesc mai greu, insa raceala dureaza mai putin insa si severitatea ei este mai scazuta.

Mersul pe jos scade riscul de impotenta la barbati

Daca vrei sa te descurci mai bine in pat mergi la plimbare in parc. Oamenii de stiinta au descoperit ca un mers zilnic de 3-4 kilometri poate reduce riscul de impotenta la barbati datorita imbunatatirii circulatiei sangelui.

Mersul pe jos aduce nivelul zaharului din sange

O plimbare de 15 minutea fiecare masa reduce nivelul zaharului de sange sustine un studiu publicat in Diabetes Care.

Te mai poate intersa si: Prevenirea bolilor de inima: Ce este mai eficient, mersul pe jos sau alergatul?

Mersul pe jos pastreaza mintea ascutita in cazul persoanelor in varsta

Plimbarile pot fi excelente pentru persoanele in varsta, nu doar ca reduc Indicele de Masa Corporala si tensiunea arteriala insa imbunatatesc memoria si functiile cognitive.

Mersul pe jos poate reduce riscul de cancer la san

Petrece sfarsiturile de saptamana mergand intre doua ore si doua ore jumatate si vei reduce riscul de a te confrunta cu un cancer la san cu 42%, sustine o cercetare la care au participat peste 79.000 de femei. Potrivit analizelor publicate in Cancer Epidemiology, Biomarkers & Prevention miscarea influenteaza modul in care estrogenul este descompus in elemente periculoase ori benigne. De asemenea, sportul reduce tesuturile grase – care secreta estrogen – din corpurile femeilor.

Mersul pe jos reduce durerea cauzata de fibromialgie

Exercitiile de intensitate scazuta – ca de exemplu un mersul pe jos – aduc imbunatatiri importante ale functiilor fizice si reduc oboseala si depresia in randul femeilor cu fibromialgie.

Sursa: care2.com

foto

Exit mobile version