Sfatulparintilor.ro

Vibratia vindecarii. Cum sa folosesti terapia cu sunete pentru echilibrul tau! VIDEO

vibratia vindecarii - sfatulparintilor.ro - pixabay_com - piqsels.com-id-jdepl

Vibratia vindecarii este folosita in terapii care au la baza sunetul. Cum tot ce ne inconjoara are o frecventa vibrationala, inclusiv noi, frecventa sunetului are un impact asupra corpului uman. De aceea cantecele ne aduc diverse sentimente. Vibratia vindecarii este folosita inca din antichitate. Prin intermediul vibratiei sunetului corpul uman intra intr-o stare de echilibru si armonie vibrationala.

Cum functioneaza vibratia vindecarii

In timpul unei astfel de sedinte de terapie, esti asezat comod pe o suprafata plana si asculti suntele pe care terapeutul le scoate prin intermediul diverselor instrumente. Frecventa sunetelor incetineste ritmul creierului, facandu-l sa intre intr-o stare de meditatie, activand procesul de autovindecare al corpului. Se pot folosi boluri tibetane, gonguri, tobe si alte intrumente. “Daca este folosit cu intentia corecta, orice instrument poate fi vindecator”, spune Susy Markoe Schieffelin, maestru Reiki, terapeut prin sunete.

Citeste si: Top melodii cu o vibratie inalta. Cum sa folosesti muzica pentru a-ti creste vibratia

Beneficiile terapiei cu sunete

Va prezentam in continuare cateva beneficii ale terapiei cu sunete.

1. Te relaxeaza

Relaxarea profunda este unul dintre cele mai importante avantaje ale terapiei cu sunete. Acestea patrund in sistemul nostru, restabilind armonia. Din cauza programelor foarte aglomerate de lucru, corpul are nevoie de o astfel de terapie doar si pentru relaxare, daca nu e nevoie de o vindecare anume.

2. Elimina blocajele energetice

In timpul terapiei cu sunete, vibratia vindecarii activeaza chackrele si elibereaza energia blocata. “Este ca un fel de masaj pe interior. Cand (vindecarea – n.r.) se petrece apar senzatii precum frunicaturi in brate, senzatie de cald sau rece in palme. Respiratia devine mai profunda”, explica Schieffelin.

3. Imbunataste starea de sanatate

Studiile au demonstrat ca terapia cu sunete contribuie la imbunatatirea starii de sanatate. Somnul devine mai bun, se reduce durerea cronica, tensiunea arterial scade, la fel si nivelul colesterolului.

4. Sustine starea de bine si sanatatea emotionala

Terapia prin sunete reduce nivelul stresului, anxietatii si depresiei. Echilibreaza si elibereaza mintea si conduce la revigorarea starii de bine, a calmului si a fericirii.

Te mai poate interesa si: Care sunt gandurile si cuvintele cu vibratie joasa

Cele mai utilizate instrumente in terapia cu sunete

Vibratia vindecarii este data de mai multe instrumente muzicale. Printre cele mai cunoscute se numara: bolurile, clopoteii si gongurile tibetane. Dar sunt si altele. Vom vorbi despre fiecare in cele ce urmeaza.

1. Bolurile tibetane

Aceste boluri sunt folosite in ritualuri yoga, terapii cu sunete si ceremonii religioase. In traditia budhista, sunt folosite pentru a marca inceputul si sfarsitul unui ciclu de meditatie. Bolurile tibetane reprezinta puntea dintre constient si subconstient.

2. Talgerele tibetane Tingsha

Aceste talbere sunt folosite in ritualuri budhiste si shamanice pentru a restabili armonia intre spiritele naturii din mendiul inconjurator.


3. Gongul tibetan

In budhism, gongul se aude la inceputul si la sfarsitul fiecarei zile. In templele chinezesti, gongurile sunt lovite de 108 ori pentru a indeparta cele 108 griji pe care le are o fiinta uman. Aceasta practica se bazeaza pe teroria ca la auzul gongului, grijile unei persoane vor inceta si intelepciunea s ava creste.

Gongurile sunt folosite in mod traditional pentru a indeparta spiritele rele, pentru a avertiza despre armatele invadatoare si pentru a vindeca bolnavii. In zilele noastre, gongul este folosit pentru trezirea mintii si pentru insuflara pacii si armoniei in intregul corp.

4. Clopoteii Dorje

Scopul utilizarii acestor clopotei este trezirea la momentul prezent. In tibetana, dorje inseamna fulger, pentru ca este ca un jos de electricitate care urca in constiinta ca sa-ti linisteasca mintea. De asemneea, acest clopot este simbolul sacru al intelepciunii.

5. Clopoteii de vant

Desi din punct de vedere tehnic nu e chiar un instrument muzical, clopoteii de vant sunt des folositi in ritualuri pentru a atrage spiritle pasnice si pentru a indeparta pe cele malefice.

Vibratia vindecarii – VIDEO 1

Vibratia vindecarii – VIDEO 2

Sursa: wellandgood.com, lonerwolf.com

foto

Exit mobile version