Sfatulparintilor.ro

Retete cu iaurt! Reinventeaza micul dejun cu aceste 12 retete delicioase

Retete cu iaurt

Sunt mai multe motive pentru care iaurtul face parte din micul dejun al oamenilor interesati sa aiba un stil de viata sanatos. Alimentul contine calciu, proteine, este prietenos cu probioticele din intestinele tale oferindu-ti, in acelasi timp, energie pentru a incepe ziua cu forte proaspete. In plus, poate fi combinat rapid cu alte produse si te va ajuta sa tina foamea departe pana la ora pranzului. Iata cateva retete cu iaurt (normal sau grecesc cu sau fara grasime). Asa ca ia un vas in care sa torni in jur de 200 g de iaurt si sa-l combini cu:

1. Seminte de rodie si chipsuri de ciocolata

Toarna peste iaurt 2 linguri de seminte de rodie si cateva chipsuri de ciocolata dupa care amesteca bine continutul.

2. Fistic si miere

Adauga o mana de fistic prajit si tocat in iaurtul preferat. Mai pune miere si ulei de masline (dupa gust).

3. Migdale prajite, capsune si otet balsamic

Intr-o tigaie mai mica incalzeste timp de 3 minute 2 linguri de oter balsamic. Adauga ½ de ceasca de capsune feliate si lasa totul la foc mic pentru 1 minut. Dupa ce se raceste, combina acest amestec cu 200 g de iaurt si 2 linguri de migdale prajite, tocate.

4. Castravete si menta

Intr-un blender pune 1/3 de ceasca de frunze de menta si 1 ½ lingura de miere. Amesteca totul cu 200 g de iaurt, apoi toarna acest continut intr-un bol in care se afla cateva felii de castravete fara coaja si seminte.

5. Unt de arahide si alune turcesti

Intr-un vas mic se pune ½ de ceasca de unt de arahide cu ulei de masline, sare si piper dupa gust. Vasul se pune la cuptor timp de 30 de minute. Lasa-l sa se raceasca dupa care adauga 200 g de iaurt, alune turcesti prajite, tocate in prealabi, si miere dupa gust.

6. Ciocolata si nuca de cocos

Adaugat o lingura de cacao si miere la 200 g de iaurt dupa care mesteca. Presara deasupra 2 linguri de fulgi de nuca de cocos.

7. Nutela si banana

Pune 2 linguri de Nuttela in 200 g de iaurt. Deasupa adauga cateva felii de banana.

8. Pere sote si nuci pecan

Intr-o tigaie mica incalzita pune ½ lingura de unt si 1 lingura de zahar brun. Adauga ½ felie de para si lasa totul la foc mic timp de 2 minute. Dupa ce amestecul s-a racit, adauga 200g de iaurt, iar deasupra pune 2 linguri de nuci pecan prajite.

9. Placinta de dovleac

Adauga ½ de ceasca de conserva de dovleac in iaurt, apoi imprastie deasupra 2 linguri de semninte prajite de dovleac.

10. Superaliment

Cate o lingura de afine, seminte de chia si seminte de susan alb in 200 g de iaurt. Amesteca si teci la masa.

11. Unt de migdale si miere

Amesteca 2 linguri de unt de migdale si miere dupa gust in 200 g de iaurt. Amesteca pentru omogenizare.

12. Struguri copti si nuci

Intr-un vas de copt puneti ½ de ceasca de struguri rosii, ulei de masline sare si piper dupa gust si lasati-l la cuptor timp de 15 minute. Dupa ce se raceste adauga 200 g de iaurt si 2 linguri de nuci tocate.

Incearca si aceasta reteta video

Sursa: Today.com

Imagine de RitaE de la Pixabay

Exit mobile version