Sfatulparintilor.ro

Cum sa asezam alimentele in frigider. 10 reguli de baza

Cum sa asezam alimentele in frigider - sfatulparintilor.ro - piqsels.com-id-zbofx

Venim adesea de la cumparaturi si punem total la intamplare alimentele in frigider. Insa, acest comportament ne poate dauna, uneori chiar foarte mult. Iata cateva reguli simple pentru asezarea alimentelor in frigider, astfel incat sa reducem, pe cat posibil, riscul de contaminare incrucisata.

1. Niciodata nu trebuie sa punem alimentele proaspete, nepreparate, langa cele gata de consum.

De exemplu, daca am cumparat carne pe care vrem sa o preparam la gratar, trebuie sa cautam sa o punem intr-un vas acoperit si cat mai departe de alimentele gata de consum, ca mancarea gatita sau mezelurile, de exemplu. Si asta pentru ca alimentele nepreparate (in cazul nostru, carnea) contin inca multe bacterii

GHID nou: Cum sa fii cu ADEVARAT BINE cu TINE in pielea ta. Sute de idei pentru o viata armonioasa. Il poti cumpara de aici

2. Ouale nu trebuie puse pe usa frigiderului, deoarece fluctuatiile de temperatura sunt mari (deschidem des usa frigiderului, iar usa se incalzeste rapid).

De asemenea, se recomanda ca ouale sa fie pastrate in cofrajele in care le cumparam. Se recomanda ca, inainte de utilizare, ouale (mai ales cele de rata) sa fie spalate, deoarece coaja acestora poate fi contaminata cu salmonella

Citeste si: 5 alimente pe care nu stiai ca le poti tine la frigider

3. Fructele si legumele trebuie puse in sertarele speciale de la baza frigiderului;

4. Lactatele, in recipiente inchise, pot fi asezate pe rafturile din mijloc;

5. Mancarea gatita poate fi pusa pe raftul superior, pentru a preintampina raspandirea mirosului si contaminarea cu bacterii;

6. Alimentele calde nu trebuie puse imediat in frigider: caldura provoaca un efect de condensare, care creste temperatura;

Te mai poate interesa si: Tu ce ai in frigider? Uite 10 alimente care arata ca iti pasa de silueta ta

7. Carnea tocata nu trebuie tinuta la congelator mai mult de 2 luni;

8. In lipsa mancarii gatite, in zona cea mai rece a frigiderului pot fi puse alimente  cu risc de contaminare bacteriana mare. Iata cateva exemple: peste, fructe de mare, maioneza, sosuri;

9. Legumele verzi pot fi congelate 12 luni, la fel si fructele, dar pestele poate fi tinut la congelator maximum trei luni;

10. Frigiderul trebuie curatat la fiecare doua saptamani, pentru a nu permite dezvoltarea germenilor. Curatarea se poate faca cu un detergent de degresare, iar la final se poate clati cu otet si apa (solutie cu proportii egale din fiecare).

GHID nou: Cum sa fii cu ADEVARAT BINE cu TINE in pielea ta. Sute de idei pentru o viata armonioasa. Il poti cumpara de aici

Citeste mai multe informatii aici.

foto

Exit mobile version