Sfatulparintilor.ro

Dr Oz: 6 alimente pe care sa nu le pastrezi in frigider. Unde trebuie sa tii usturoiul, cartofii si rosiile

alimente pe care sa nu le pastrezi in frigider - sfatulparintilor.ro - piqsels.com-id-zkdjl

Multe fructe si legume sunt perisabile si necesita depozitarea in frigider pentru a fi ferite de bacterii ori sa nu se strice, insa nu toate alimentele trebuie pastrate la rece inainte de a fi gatite. De fapt, unele produse se pot deteriora cand sunt tinute in conditii reci sau au un gust mai bun cand sunt servite la temperatura camerei.

Iata 6 alimente pe care sa nu le pastrezi in frigider.

Usturoiul

Usturoiul proaspat poate fi depozitat pentru cel putin sase luni intr-un loc uscat, fara umiditate, o zona cu o buna circulatie a aerului. Capatanile trebuie lasate intacte, fara sa le desfaci foile pana cand este nevoie de ele. Cand este depozitat in frigider, catelul de usturoi incepe sa incolteasca sau sa se deshidrateze si sa-si piarda savoarea.

Ketchup

Sarea, zaharul si otetul din ketchup sunt conservanti naturali ceea ce inseamna ca poti depozita in totala siguranta aceste condiment in camara. Ketchup-ul facut in casa poate fi pastrat cel putin sase luni intr-un loc racoros, intunecat in functie de modul in care a fost preparat.

Citeste si: Cum sa asezam alimentele in frigider. 10 reguli de baza

Pepenii

Pepenii netaiati rosii sau galbeni se pastreaza foarte bine la temperatura camerei. Spala bine coaja inainte de a-l taia, iar apoi il poti pastra foarte bine intr-un vas de plastic/sticla si pus in frigider.

Ceapa

Ceapa rosie, galbena sau alba ar trebui pastrata, necuratata, intr-un loc uscat. Cand bulbul este zdrobit sau este umed incepe sa respire, ceea ce are ca efect incoltirea sa.

Nu rata nici: 7 alimente pe care nutritionistii le au intotdeauna in frigider

Cartofii

Daca sunt bagati in frigider cartofii isi schimba culoarea si gustul. Ei trebuie depozitati intr-un loc uscat, bine ventilat si se spala numai inainte de a fi gatiti pentru ca altfel incoltesc, la fel ca si ceapa.

Rosiile

Temperaturile reci schimba textura rosiilor si le molesesc. Ele isi mentin savoarea daca sunt tinute la temperatura camerei, insa intr-un loc in care sa nu ajunga razele soarelui.

Sursa: huffingtonpost.com

Foto

Exit mobile version