Ultimele

Povestea femeii care nu a facut sex timp de un an. Afla ce i s-a intamplat

Relatii & Cuplu » Stiri » Povestea femeii care nu a facut sex timp de un an. Afla ce i s-a intamplat
nu a facut sex timp de un an - sfatulparintilor.ro - Depositphotos_308903832_L

In seara de Sfantul Valentin, in 2015, suspina in cada plina cu apa fierbinte. Era trista pentru ca era singura, se intreba daca vreodata va cunoaste persoana potrivita si, in acelasi timp, tanjea dupa o legatura stransa cu persoana iubita. De fapt, a realizat ea brusc, acea legatura la care visa cu ochii deschisi trebuia sa fie cu ea insasi.

Pana atunci niciodata nu isi facuse timp pentru a se cunoaste si a se accepta ca fiinta sexuala. Si dupa o relatie dureroasa, plina de neimpliniri, a decis ca este momentul sa mediteze asupra acelei nevoi de o relatie intima profunda pe care incercase sa si-o implineasca prin sex.

Desi, initial, nu avusese de gand sa se abtina de la a avea relatii sexuale timp de un an, una dintre regulile pe care voia sa le respecte era sa se iubeasca pe ea insasi si sa nu se implice in nicio relatie pana cand va fi pregatita 100%.

In acelasi timp a realizat ca fixatia ei pentru a fi intr-o relatie a impiedicat-o sa vada celelalte forme de iubire existente pe pamant.

Dupa un an de abstinenta infatisarea ei s-a schimbat extrem de mult. Desi a fost singura, in tot acest timp a aflat mai multe despre dragoste, sex si relatii decat o facuse in perioada in care se intalnea sau avea o relatie stabila cu cineva. Asta nu inseamna ca toti oamenii ar trebui sa treaca printr-o experienta asemanatoare pentru a descoperi ce-i intereseaza, insa aceasta este povestea ei si, in acelasi timp, femeia este recunoscatoare pentru tot ce a invatat.

16 motive pentru care femeile prefera sa nu faca sex

Iata cele mai importante cinci descoperiri pe care le-a facut Misha W. despre dragoste si sexualitate:

Corpul meu este uimitor

In timpul majoritatii relatiilor mele romantice imi era rusine de corpul meu. Niciodata n-am vrut ca vreunul dintre partenerii mei sa ma vada complet dezbracata. Dupa ce faceam amor ma acopeream imediat cu ceva.

In primul rand simteam ca nu arat precum fotomodelele din reviste sau precum actritele din filme. Doi, poate si pentru ca am crescut intr-o comunitate religioasa, unde sexul era un subiect interzis si, de fiecare data cand faceam amor, ma simteam atat de vinovata incat nu doream cu adevarat sa fiu privita.

In timpul acestui an, mi-am facut tiimp pentru a a-mi cunoaste foarte bine trupul. Inainte de inceputul acestei calatorii eram ingrijorata de modul in care partenerul va percepe corpul meu. Acum accespt faptul ca trupul meu este unic si apreciez asta.

De asemenea, aceasta reflectie mi-a permis sa fiu recunoscatoare pentru toate lucrurile pe care trupul meu le-a facut pentru mine. Acum cand intru in baie admir fiecare centimetru al corpului meu. Sarbatoresc curbele mele unice, semnele din nastere chiar si celulita. Sunt atat de recunoscatoare pentru trupul pe care il am si acum ii arat cat de mult imi pasa de el.

Si cand voi alege in viitor sa ofer corpul meu voi fi mult mai constienta, clara si prezenta in experienta respectiva.

Sunt sezuala si este in regula

Am realizat ca de multe ori in trecut am incercat sa-mi inghesui nevoia de legatura fizica si afectiune sub umbrela sexului.

Nu eram intotdeauna sigura ce voiam in timpul partidelor de amor. Nu stiam cum si unde doream sa fiu mangaiata si, prin urmare, sfarseam mai mereu dezamagita. Pentru ca eram atat de disperata sa fiu alaturi de cineva nu mi-am acordat timp sa descopar ce doresc cu adevarat.

De cand am eliminat sexul din viata am mai mult timp sa ma concentrez pe ceea ce imi place. Ca de exemplu un frecat cu prosopul uscat m-a invata modul in care pielea mea raspunde la presiune, frecare si stimulare. Ma bucur de ce se intampla apeland la toate simturile mele. Ard lumanarele parfumate, ma ung cu uleiuri parfumate, imi strang in brate copiii, ma tin de mana cu prietenii, ascult melodii calmante si prepar retete delicioase nimic in maniera sexuala insa satisfacatoare si pline de implinire.

Atitudinea pe care o aveam despre sex venea din trecut

Din cauza trecutului religios, am fost crescuta sa-mi fie rusine si sa ma simt vinovata in legatura cu sexul si sexualitatea. Femeile care faceau sex in afara casatoriei erau etichetate drept, „curve”. Bineinteles ca este greu sa ai o relatie sanatoasa cu ceva despre care ti s-a spus ca nu ar trebui sa o faci.

In decursul acestui an am inteles ca atitudinea pe care o aveam fata de sex isi avea radacinile in trecut cu mult inainte de a fi activa sexual. Insa acum nu mai asociez regulile si rusinea cu sexualitatea mea, am fost capabila sa accept sacralitatea mea si sa exercit discernamant legat de cand si cum aleg sa impart sexualitatea mea.

Citeste continuarea: 1 2

Data articol: 13 februarie 2024