Ultimele

Ce spune viaţa sexuală despre sănătatea ta

Relatii & Cuplu » Sanatate sexuala » Ce spune viaţa sexuală despre sănătatea ta
Ce spune viaţa sexuală despre sănătatea ta

Viaţa sexuală este excelentă atât timp când lucrurile merg în direcţia dorită. Însă când ceva nu merge bine este mai uşor să arunci vina pe partener şi pe viaţa sexuală alături de el. Sau poate … corpul tău încearcă să-ţi spună ceva? De cele mai multe ori problemele din viaţa sexuală pot ascunde probleme grave de sănătate.

Iată ce ar putea însemna următoarele scenarii:

Viaţă sexuală # 1: Nu mai eşti interesat de amor

Ce poate însemna? Un nivel scăzut al testosteronului

O mulţime de lucruri pot cauza scăderea libidoului: stresul de la birou, pierderea dragostei, somn insuficient. Însă, dacă nimic din cele de mai sus nu sunt valabile în cazul tău şi mai degrabă ai putea număra oi decât să faci sex? Privelişti sau atingeri care înainte te excitau acum te lasă rece? S-ar putea să ai o problemă cu hormonii.

Testosteronul este cel mai important hormon metabolic pentru bărbaţi. Dacă nivelul acestuia este scăzut creşte riscul de dezvoltare a unor boli precum osteoporoză, diabet de tip 2, arteroscleroză coronariană şi moarte prematură, iar singurul tău simtom este un libido scăzut.

Ce să faci?  Mergi la un control pentru verificarea nivelului testosteronului. Dacă este scăzut este indicat să mergi la un specialist care îţi va recomanda cel mai bun tratament.

Viaţă sexuală # 2: Nu doar că nu eşti interesat de amor şi te simţi lipsit de energie

Ce poate însemna? Depresie sau tratament împotriva depresiei

Pierderea interesului pentru sex este semnul clasic al depresiei clinice. Cu toate acestea, şi tratamentul împotriva depresiei poate avea acelaşi efect. Diferite studii au scos la iveală că antidepresivele au ca efect scăderea dorinţei sexuale atât la bărbaţi cât şi la femei. De asemenea, mai pot cauza şi anorgasmie – inabilitatea de a atinge climaxul.

Ce să faci? Dacă nu ai fost diagnosticat cu depresie şi te simţi cu moralul la pământ (împreună cu o scădere a dorinţei sexulale, dar şi alte simptome ale depresiei) este recomandat să mergi la medicul de familie şi să-i spui toate aceste lucruri. Dacă, în schimb, iei medicamente antidepresive roagă medicul să-ţi recomande alte pastile care să nu aibă ca efecte secundare diminuarea libidoului.

Nu rata nici: Viata sexuala: 4 tehnici pentru a stapani arta preludiului

Viaţă sexuală # 3: Din ce în ce mai des nu poţi menţine erecţia

Ce poate însemna? O problemă la inimă (nu una romantică, ci cardiovasculară).

Să presupunem că eşti un bărbat de vârstă mijlocie, cu o sănătate relativ bună şi puţin supraponderal şi începi să ai probleme cu erecţia. Potrivit specialiştilor ai putea fi la 3-5 ani departe de o arteroscleroză coronariană. Două treimi dintre bărbaţii care au suferit atac de cord au suferit de disfuncţii erectile cu cel puţin 3 ani înainte de atac. Din ce în ce mai mulţi bărbaţi sunt diagnosticaţi ca având disfuncţii erectile cauzate de o scădere a circulaţiei sângelui – ceea ce creşte şansele de a dezvolta boli la inimă.

Ce să faci? Mergi la doctor şi verifică-ţi nivelul colesterolului. Acesta este anormal la 75% dintre bărbaţii care se confruntă cu disfuncţionalităţi erectile. Iar în cazul unei disfuncţionalităţi erectile nu trebuie să-ţi faci griji doar din pricina sexului; este şi o fereastră către sănătatea sistemului vascular. Şi, înainte ca lucrurile să se înrăutăţească, începe un program de exerciţii fizice şi de slăbit.

Citeste continuarea: 1 2

Data articol: 3 octombrie 2022