Ultimele

E vreo diferenta intre sexul cu prezervativ si cel fara prezervativ? Afla ce raspund cercetatorii

Relatii & Cuplu » Stiri » E vreo diferenta intre sexul cu prezervativ si cel fara prezervativ? Afla ce raspund cercetatorii
diferenta intre sexul cu prezervativ si cel fara prezervativ - sfatulparintilor.ro - pixabay_com - condom-1822413_1920

Cercetatorii de la Indiana University au decretat fara drept de apel: sexul cu protectie e la fel de incarcat de placeri, ca si sexul neprotejat. Studiul s-a efectuat pe un esantion de 6.000 de persoane cu varste cuprinse intre 18 si 59 de ani, heterosexuali, homosexuali, barbati si femei. Toate partile implicate in studiu au declarat acelasi lucru: sexul cu prezervativ poate fi declarat la fel de satisfacator ca si cel fara perzervativ, iar detaliile au fost publicate integral in “Journal of Sexual Medicine”.

Cu toate ca initial exista ideea preconceputa conform careia un prezervativ reduce considerabil gradul de placere sexuala, cei intervievati au dovedit ca miturile se mai darama si parerile se mai schimba de-a lungul timpului.

Barbatii au declarat ca pot obtine si isi pot mentine erectia fara probleme, purtand prezervativ, in timp ce femeile declara ca nu-si dau bine seama daca lubrifierea e naturala sau prezervativul vine cu o lubrifiere suplimentara si in timpul penetrarii nici nu-si dau seama din ce material e facut prezervativul.

Astfel, specialistii – terapeuti, sexologi si ginecologi – au ajuns cu totii la concluzia ca ideile preconcepute conform carora sexul fara prezervativ ar fi superior din punct de vedere calitativ, tine, mai mult, de o atitudine de macho.

Citeste si: 10 greseli cu prezervativul pe care sa nu le faci

Totusi, evitarea prezervativului ar putea fi atribuita ideii de confort.

Barbatii gay au sustinut ideea ca sexul cu un partener cu penisul mare se poate face adesea fara prezervativ, intrucat pur si simplu nu gasesc pe piata masura necesara.

Dincolo de ceea ce simte, insa, fiecare, ideea cea mai importanta este aceea ca un contact sexual protejat te fereste de multe necazuri, cum ar fi transmiterea bolilor sexuale grave.

Nu rata nici: Mituri sex: 6 scuze penibile ca sa nu folosesti prezervativ

Afla mai multe despre bolile cu trasmitere sexuala aici.

foto: Pixabay.com

Data articol: 30 septembrie 2022