Mituri sex: 6 scuze penibile ca sa nu folosesti prezervativ

16 aprilie 2020,
Vizualizari: 17.939, 1 azi
scuze ca sa nu folosesti prezervativ - sfatulparintilor.ro -pixabay_com - condom-538602_1920

Sunt oameni care evita sa foloseasca prezervativul, din diverse motive, iar de multe ori folosesc niste scuze mai mult decat penibile. Daca tii la sanatatea ta sexuala, ar fi mai bine sa renunti la ele sau, daca esti de cealalta parte a baricadei, sa nu le accepti.

 

1. “Nu m-am culcat decat cu virgini(e)”

Daca o persoana declara ca este virgina, asta nu inseamna neaparat ca este lipsita de riscuri. Chiar si o persoana care n-a mai facut niciodata sex poate sa fie purtatoare de boli cu transmitere sexuala, mai ales ca virginitatea presupune un contact vaginal. Daca contactul sexual a avut o alta natura (oral, anal sau sex fara penetrare), exista riscul contractarii unei boli. Asa ca scuza “nu m-am culcat decat cu virgini(e)” nu este o garantie ca partenerul de sex este sanatos.

 

 

2. “As fi stiut daca am o boala”

Ar fi fost perfect daca acest lucru ar fi fost adevarat. S-ar economisi multi bani pentru teste. Insa, din pacate, cele mai multe dintre bolile cu transmitere sexuala sunt asimptomatice.

 

 

3. “Mi-as fi dat seama imediat daca vreun partener de sex ar fi avut o boala sexuala”

Ca si in celalalt exemplu, poti fi foarte usor pacalit, avand in vedere faptul ca multe boli cu transmitere sexuala fie nu manifesta simptome, fie se manifesta foarte tarziu, cand raul va fi fost deja facut. Este greu sa-ti dai seama ca un potential partener de sex este sau nu bolnav dupa miros, gust sau daca il pipai. Ca sa fii sigur, trebuie sa vezi rezultatele unor teste.

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2

Cuvinte cheie: , , , ,

Gradinita
Blossom Salon
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Problemesex.ro. Citeste politica de confidentialitate.

Recomandări

Cele mai noi

Vezi cele mai noi 100 de articole