Ultimele

Află legătura dintre anxietatea sexuală şi infidelitate

Relatii & Cuplu » Stiri » Află legătura dintre anxietatea sexuală şi infidelitate
legătura dintre anxietatea sexuală şi infidelitate

Chiar dacă omul este studiat de mii de ani există suficiente mistere pe care unele studii despre sex le desluşesc. Spre exemplu, unul dintre cele mai recente studii despre sex susţine că persoanele anxioase din punctul de vedere al performanţei sexuale sunt înclinaţi să-şi înşele partenerul. Aceasta este numai una dintre concluziile la care a ajuns cercearea despre sex iniţiată de Universitatea Guelph din Oantario, Canada în legătură cu factorii care prezic infidelitatea.

Bărbaţii carora le place să-şi asume riscuri sau cei care se excită rapid sunt predispuşi să calce strâmb; în vreme ce problemele de cuplu le face pe femei să fie necredincioase.

Studiul publicat în jurnalul Archives of Sexual Behaviour este primul care analizează modul în care factorii demografici precum şi factorii interpersonali şi sexuali ai personalităţii afectează infidelitatea.

Atât în cazul femeilor cât şi a bărbaţilor caracteristicile personalităţii şi factorii interpersonali sunt mult mai importanţi din punct de vedere al infidelităţii decât religia, educaţia, statusul marital sau sexul.

Viata de cuplu: Factori care scad libidoul

Acestă cercetare a demonstrat că variabilele demografice au o influenţă mai mică decât se credea în comparaţie cu trăsăturile de personalitate mai ales în cazul bărbaţilor.

La studiu au participat 506 bărbaţi şi 412 femei care erau implicaţi în relaţii sexuale monogame cu o durată între 3 luni şi 43 de ani. Subiecţii au răspuns la întrebări în legătură cu variabilele demografice precum religia, educaţia şi venitul. De asemenea, au completat un chestionar cu ajutorul căruia se măsurau variabilele personalităţii sexuale şi au răspuns la întrebări despre relaţia lor.

Studiul a scos la iveală diferenţe mici ale ratei de infidelitate raportate de bărbaţi şi femei (23%, respectiv 19%). Însă infidelitatea a fost prezisă de lucruri diferite.

În cazul bărbaţilor factorii care prevesteau infidelitatea ţineau de variabilele personalităţii, inclusiv predispoziţia spre excitaţie sexuală şi îngrijorările legate de o performanţă sexuală scăzută.

În ceea ce priveşte femeile fericirea este factorul determinant. Femeile care nu sunt fericite în relaţia lor sunt de două ori mai înclinate spre infidelitate; cele care simt că sunt incompatibile sexual cu partenerul au de trei ori mai multe şanse să se implice într-o aventură.

Rezultatele studiului, faptul că bărbaţii sunt influenţaţi de trăsăturile personalităţii când este forba de infidelitate, iar femeile de factorii care ţin de relaţii, pot ajuta terapeuţii să rezolve problemele cuplurilor nefericite.

Cum sa decodezi un barbat: Ce spun semnalele lui sexuale despre el

foto: Depositphotos.com

Data articol: 9 octombrie 2023