Ultimele

Cum sa decodezi un barbat: Ce spun semnalele lui sexuale despre el

Relatii & Cuplu » Sfaturi sex » Cum sa decodezi un barbat: Ce spun semnalele lui sexuale despre el
Cum sa decodezi un barbat

Sexul este o fereastra spre intelegerea adevaratei stari emotionale a unui barbat. Psihologul Brandy Engler, autorul volumului “Barbatii de pe canapeaua mea: Povesti adevarate despre sex, dragoste si psihoterapie”, a descoperit ca modul in care barbatii se comporta in dormitor poate fi relevant in ceea ce priveste nivelul emotional al acestora. Iata cateva dintre cele mai intalnite tipare:

“Multe femei presupun ca barbatii au nevoi biologice care trebuiesc satisfacute si asta determina intreaga lor motivatie pentru sex. Cu toate acestea barbatii sunt adesea invatati ca este normal ca mai degraba sa-si exprime sexualitatea decat starea emotionala si prin urmare proiecteaza tot felul de lucruri cand sunt in dormitor, fara ca macar sa-si dea seama de asta”, argumenteaza Engler.

Spre exemplu, daca un barbat se simte lipsit de putere in relatia voastra, poate dupa ce si-a pierdut slujba si nu mai adduce bani in casa, ar putea sa fie mai agresiv in pat. Daca observi ca si-a schimbat comportamentul intre cearsafuri, deschide o discutie in afara dormitorului pentru a intelege mai bine daca se simte neajutorat in legatura cu vreunul dintre aspectele relatiei voastre. Astfel de convorbiri va ajuta pe amandoi sa rezolvati problemele inainte ca acestea sa devina mai mari.

1. Cere si ti se va da

“Foarte multe femei nu stiu ca multi barbati nu se pot abandona placerii de a face dragoste pentru ca vor atat de mult sa-si satisfaca sotiile. In societatea moderna exista multa anxietate in legatura cu sexul, cu barbatii stresati sa-si urce iubitele pe culmile placerii, in vreme ce multe femei isi sustin sus si tare dreptul de a cere si de a primi placere”, spune Engler. Ai observant ca ai tendinta de a fi pasiva in dormitor si sa-l lasi pe el sa faca totul? Nu-l face pe el responsabil pentru satisfacerea ta. Incearca sa nu mai analizezi totul si concentreaza-te pe trairile si senzatiile care te asalteaza, fara sa-ti faci griji despre ce vei face tu sau sotul tau. Astfel, in mod subtil, ii vei transmite ca nu-l judeci, ceea ce il va ajuta sa se relaxeze si asa va veti bucura din ce in ce mai mult de placerile dragostei.

14 gesturi simple prin care iti spune ca te iubeste

2. Daca vrea mai mult sex decat in mod obisnuit – este modalitatea lui de a ajunge la tine

Dorinta excesiva de sex a unui barbat poate fi mai mult emotionala decat fizica. La barbatii care incep sa vrea sa faca dragoste in fiecare noapte, s-ar putea ca nu hormonii sa fie vinovati, ci un sentiment de axietate in legatura cu conexiunea dintre parteneri. Ei simt nevoia de dovezi care sa le demonstreze ca inca sunt iubiti.

Fa-l sa se simta iubit trimitandu-i sms-uri in care ii spui cat de mult il doresti. Sau fa-i o supriza, precum sa-i pregatesti cina lui favorita.

Citeste continuarea: 1 2

Data articol: 26 septembrie 2023