Ultimele

Vrei o viata sexuala mai buna? Iata ce sfaturi au medicii

Relatii & Cuplu » Sfaturi sex » Vrei o viata sexuala mai buna? Iata ce sfaturi au medicii
mai multa actiune in pat

Orice barbat isi doreste sa fie zeu in propriul dormitor si sa aiba o viata sexuala mai buna. Insa este nevoie atat de dorinta, cat si de stiinta pentru a avea parte de viata sexuala la care viseaza. In plus, trebuie si ca partenera sa-i recunosca statutul si sa impartaseasca aceeasi opinie cu privire la viata sexuala a cuplului.

Cu toate acestea si oricat de mult s-ar stradui barbatul, viata sexuala a cuplului poate lasa de dorit. Si nu e vorba neaparat de tehnica. Mintea femeilor functioneaza dupa alte principii, iar daca barbatii nu le inteleg, atunci n-au nici o sansa sa fie zeii dormitorului.

Iata ce sfaturi are dr. Laura Berman, psihoterapeut si consilier sexual, pentru o viata sexuala perfecta. Citeste-le cu atentie, analizeaza-le si aplica-le. Va fi o surpriza placuta pentru ambii parteneri.

Ce trebuie sa faci ca sa mentii focul pasiunii pentru a avea o viata sexuala mai buna?

Pentru ca tu si partenera ta sa deveniti si mai apropiati trebuie sa fii dispus sa vorbesti onest despre dorintele tale sexuale si despre motivul pentru care nu ai parte de ceea ce doresti.

Citeste si: 4 practici antice pentru o viata sexuala mai buna

Desi poate fi greu sa vorbesti despre sex, pentru o viata sexuala implinita, trebuie!

Ei bine, ai dreptate. Sa vorbesti despre sex poate fi foarte greu, mai ales din punct de vedere emotional. Lucrurile se agraveaza daca partenera ta sufera de sindromul femeii ocupate. Gandeste-te numai cate are pe cap, incearca sa faca totul, de la o cariera de succes, pana la a avea grija de familie. In aceste conditii, ii mai ramane prea putina energie pentru a se simti sexi, sa vorbeasca sexi sau chiar sa se planga despre lucrurile care merg rau din perspectiva sexuala.

Insa, de data aceasta tacerea nu este un raspuns in sine. Tu trebuie sa-i oferi posibilitatea sa-si exploreze sexualitatea si sa-si exprime dorintele, in caz contrar relatia voastra va avea de suferit. De ce? Cand energia sexuala a unui cuplu se afla la cote scazute, atunci conexiunea emotionala dintre parteneri se rupe, iar mariajul, chiar daca nu se incheie printr-un divort, va fi sigur zguduit de o relatie extraconjugala a unuia dintre parteneri sau chiar a ambilor.

Cum pui insa problema astfel incat partenera sa nu se simta jignita, iar viata sexuala sa nu aiba de suferit?

Trebuie sa intelegi un lucru: nu poti avea o discutie productiva si sincera despre sex daca nu ai incredere in partenera. Aminteste-ti ca sexul este un subiect foarte sensibil si personal. Iar invinovatirea partenerei sau viceversa nu va fi deloc fructuoasa. Trebuie sa vorbiti sincer si poate ca astfel veti deveni mai creativi in a gasi noi modalitati de a va face partenerul sa urce pe culmile placerii.

Citeste continuarea: 1 2

Data articol: 3 ianuarie 2023