Ultimele

4 practici antice pentru o viata sexuala mai buna

Relatii & Cuplu » Sfaturi sex » 4 practici antice pentru o viata sexuala mai buna
viata sexuala mai buna

Oricine isi doreste o viata sexuala mai buna. Insa oamenii traiesc intr-o societate a extremelor simultane: adica acum glorifica sexul si peste numai o secunda il acopera de rusine. Nu este de mirare, asadar, ca din ce in ce mai multi oameni sunt interesati sa afle mai multe despre practicile antice care nu doar ca venereaza sexualitatea, ci si o revitalizeaza. Iata, prin urmare, 4 practici antice pentru o viata sexuala mai buna.

Sexul ca energie

Este nevoie ca sexul sa fie definit in acest context. Multe dintre culturile antice nu priveau sexul ca pe ceva simplu. Potrivit cartii „Istoria sexului de la Est la Vest”, in vest oamenii au tendinta de a privi sexul ca pe o stimulare genitala ce ar trebui sa aiba ca rezultat orgasmul si, uneori, aparitia copiilor. In schimb, in alte culturi, sexul este perceput ca pe energie pe care o poti imagazina.

Perceptia sexului ca un generator de viata, o forta a vietii, poate avea un impact in oricare dintre aspectele din viata ta, daca este cultivata corespunzator. In antichitate, sexul nu era practicat pentru a ajunge la orgasm, ci pentru a aduce energia sexuala din nou in organism. Sexul era sinonim cu puterea.

Citeste si: 8 motive pentru care viata sexuala este mai buna la o varsta matura

Sex antic vs sex modern

Specialistul in sanatate sexuala Saida Desilets a sugerat in cartea sa, Emergence of the Sensual Woman, oamenii moderni ar putea dori rezultate diferite din aceste practici – sanatate pelvica, un sex mai bun, o conectare mai puternica cu sursa divina si sentimentul ca viata insasi este excitanta. In vreme ce multe dintre aceste obiective se regaseau si in culturile antice, insa alteori erau folosite pentru a stopa orgasmul, ori pentru a-i pastra pe oameni casti.

Tantra

Tantra este numele dat unui stil de meditatie si a unor ritualuri din India care dateaza din secolul 5 D.C. Chiar daca se refera la mai multe ritualuri si traditii, cei mai multi dintre oameni se gandesc la sexul tantric atunci cand aud de tantra.

Sexul este o componenta importanta a traditiei tantrice insa mai cuprinde si mai multe ritualuri, exercitii de respiratie, pozitii sexuale si lectii, toate intrand sub umbrela tantra. Pana la urma este vorba de mai mult decat sex si se refera la a fi bine dispus, excitat de viata in general.

Te mai poate interesa: 9 exercitii fizice pentru o viata sexuala mai buna. Cum sa-ti cresti flexibilitatea si rezistenta in pat!

Kundalini

Kundalini nu este doar yoga. De fapt, Kundalini este energia ta sexuala care poate fi stapanita prin practicarea unor pozitii specifice de yoga, exercitii de respiratie si facand anumite acte pline de bunatate.

Unii dintre cei care predau Kundalini cred ca singura modalitate prin care poti stapani aceasta energie este prin castitate. Altii cred ca doar in timpul actului sexual poti fi stapanul acestei energii puternice.

Kundalini implica, totodata, anumite practici care te ajuta sa scapi emotional de partenerii in trecut si folosesc excitatia pentru creativitate si exercitii in cuplu pentru a restarni dorinta sexuala.

Sursa: care2.com

Data articol: 15 ianuarie 2023