Problemesex

Vrei o fetita? Iata ce ai de facut

VREI o fetita - sfatulparintilor.ro - pixabay_com - art-3824668_1920

Daca inima ti se topeste de fiecare data cand vezi un ghemotoc cu codite, te-ai putea intreba ce sa faci ca sa ai si tu o fetita. Adevarul este ca nu exista nicio metoda naturala prin care sa poti decide sexul unui bebelus. Sunt, insa, doua metode stiintifice care pretind un oarecare grad de succes pentru selectarea sexului, insa ele se bat cap in cap si s-ar putea sa nu functioneze in cazul tau.

Daca vrei sa stii cum sa concepi o fetita, iata 9 sfaturi care te-ar putea ajuta.

Metoda Shettles

Aceasta metoda a aparut in 1960 si pretinde ca are o rata de reusita de 75% in randul cuplurilor care sperau sa aiba o fetita. Dr Shettles considera ca cel mai important factor in determinarea sexului era sincronizarea. Sexul bebelusului este determinat de cromozomul purtat de spematozoid. Lichidul seminal cu cromozom masculin se misca mai repede insa supravietuieste o perioada mai scurta de timp decat cromozomul feminin. Acesta din urma este mai puternic si mai rezistent insa inoata mai incet decat cel masculin. Potrivit metodei Shettles ar trebui sa faceti sex cu doua – patru zile inainte de ovulatie daca sperati sa aveti o fetita. Pana incepe ovulatia, doar spermatozoizii cu cromozon feminin mai pot fertiliza ovului. Dr Shettles sublinia ca nu ar trebui sa faceti amor cand femeia are mucus care este semn clar al ovulatiei. Totusi, daca nu faceti sex in aceasta perioada a ovulatiei, se reduc mult sansele de conceptie.

Citeste si: Vrei sa concepi un copil? Afla legatura stiintifica intre sex zilnic si calitatea spermei

Metoda Whelan

O alta metoda populara este cea creata de Dr Whelan, care sustine ca rata de succes este de 57% pentru cuplurile ce spera sa aiba o fetita. Teoria acestei doctorite are la baza un alt mod de sincronizare: ea ii sfatuiste pe doritori sa faca sex cu doua, trei zile inainte de ovulatie. Pentru a avea un baiat, ea sugereaza sase, sapte zile de sex inainte de ovulatie. Metodele Shettles si Whelan sunt contradictorii insa ambele pretind ca sunt de succes. Totusi, e dificil de stabilit daca aceste succese au venit ca urmare a folosirii acestor strategii sau rezultatul era acelasi indiferent de metoda utilizata.

Faceti sex in pozitia misionarului

Pentru a concepe un baiat, penetrarea adanca este cheia, iar pentru o fata opusul este cel care face diferenta. Se spune ca daca faceti amor in pozitia misionarului sunt sanse mari sa concepeti o fata, intrucat limiteaza penetrarea adanca – iar asta in schimb restrictioneaza cat de aproape de cervix este ejaculata sperma. Spermatoizii cu cromozon masculin inoata repede insa pe o perioada scurta de timp asa ca prin impiedicare penetrarii adanci s-ar putea ca acestia sa nu ajunga sa fertilizeze ovulul.

Fara orgasm feminin

De asemenea, se mai sustine ca evitarea orgasmului ar putea fi cheia pentru conceperea unei fetite. Climaxul feminin elibereaza o secretie alcalina care ajuta spermatozoizii cu cromozon masculin sa supravietuiasca mai mult datorita crearii un mediu mai putin ostil. Fara aceste secretii ei au sanse mai mici sa supravietuiasca si, prin urmare, sa ajunga la ovul sa-l fecundeze.

Nu rata nici: De cate ori pe saptamana fac dragoste cei casatoriti?

Mai mult sex

In loc sa restrictionati contactul sexual intr-o anumita perioada cand incercati sa concepeti o fetita, ar trebui de fapt sa faceti amor mai des. De fapt, ar trebuie sa faceti dragoste cat de des este posibil. In acest fel, nivelul de sperma al barbatului se reduce ceea ce inseamna mai putin spermatozoizi cu cromozon masculin in cursa pentru fertilizare.

Adopta o dieta vegetariana

Potrivit unui studiu, consumul de fructe si legume poate imbunatati sansele de a avea o fetita. Unii oameni cred ca dieta vegetariana ajuta, in special alimentele precum spanacul, nucile si broccoli. De asemenea, despre produsele naturale bogate in calciu precum salata verde, fructele si orezul se crede ca sunt de ajutor in incercarea de a concepe o fetita.

Consuma alimente acide

Un alt sfat legat de alimentatie este ca femeia sa consume alimente acide in zilele in care are ovulatie. Spermatozoizi cu cromozon masculin sunt mai putin capabil sa supravietuiasca intr-un mediu acid si prin consumul unor produse acide, ph-ul din vagin poate fi alterat. Asa ca femeia ar trebui sa se infrupte cu citrice, otet si ciocolata. In acelasi timp ar trebui evitate alimentele alcaline precum merele, migdalele, ciupercile si bananele.

Mai putina sare

O dieta saraca in sare nu doar ca este sanatoasa insa, de asemenea, se spune ca imbunatateste sansele de a avea o fetita. Incearca sa renunti la mancarurile sarate, maslinele, branza albastra si produsele procesate in timp ce incercati sa concepeti un copil. Ar trebui ca si cantitatea de sare pe care o puneti de obicei in mancarea preparata acasa sa fie cat mai mica, un obicei folositor, de altfel, si in timpul sarcinii.

Sa faci baie

Unii cred ca spermatozoizii cu cromozon masculin sunt sensibili la caldura asa ca o baie fierbinte inainte de a face sex este binevenita.

Sursa: bellybelly.com.au

Imagine de Ольга Бережна de la Pixabay

Exit mobile version