Ultimele

Totul despre sex: De ce mamele nu mai au chef?

Relatii & Cuplu » Sfaturi sex » Totul despre sex: De ce mamele nu mai au chef?
De ce mamele nu mai au chef

Libidoul scazut al femeilor dupa ce dau nastere unui copil este o problema generala. In primele sase saptamani dupa nastere cele mai multe dintre femei se simt extenuate, dar si coplesite. Multiple emotii si stari se invart in aceasta perioada in mintea lor. La toate acestea se adauga nevoia corpului de a-si reveni (indiferent daca este vorba despre o nastere normala sau una prin cezariana), dar si nevoia mamelor de a se dedica 24 de ore din 24, 7 zile din 7, nou-nascutului. Pe lista prioritatilor mamelor, sexul se afla printre ultimele clasate, daca nu chiar ultimul.

Acest lucru este sustinut si de rezultatele unui sondaj realizat de Babycenter. Peste 75% dintre cele 700 de mame care au raspuns intrebarilor, au declarat ca nu au mai facut dragoste cu partenerii lor din cauza ca se simteau extenuate.

16 trucuri ca sa-ti mentii libidoul ridicat

Hormonii te pot impiedica sa faci sex

Se mai poate vorbi si despre o problema hormonala. Lubrifierea naturala a partilor intime ale femeii este scazuta din pricina nivelului mic de estrogen. De obicei aceasta problema apare in primele 4-6 saptamani de la nastere, insa in unele cazuri se poate prelungi, mai ales daca mama alapteaza.

De asemenea, multe mame isi pierd increderea in sine. Transformarile suferite, din punct de vedere fizic, dar si psihic, in timpul sarcinii si al nasterii, le fac pe multe dintre femei sa nu se mai simta atragatoare. Sondajul amintit anterior confirma ipoteza: 21% dintre participantele la sondaj au declarat ca se simt prea urate pentru a se mai putea dezbraca in fata sotului.

Citeste continuarea: 1 2

Cuvinte cheie: , , ,
Data articol: 19 decembrie 2023