Ultimele

Sunt normal? Cat de mare ar trebui sa fie penisul. Afla raspunsul cercetatorilor

Relatii & Cuplu » Sfaturi sex » Sunt normal? Cat de mare ar trebui sa fie penisul. Afla raspunsul cercetatorilor
Cat de mare ar trebui sa fie penisul - SFATULPARINTILOR.RO - PIXABAY_COM - hand-477459_1920

Pentru barbati dragostea a fost mereu o lupta a centimetrilor. Insa un nou studiu legat de lungimea medie a penisului ii va face pe multi dintre reprezentantii sexului tare sa rasufle usurati. In ceea ce ii priveste pe cei care se gasesc sub media anuntata de oamenii de stiinta, sexologii, sustin, din nou ca mai mare nu inseamna intotdeauna mai bun.

Care este, asadar, lungimea medie a unui penis?

Lungimea unui penis in stare flasca este de 9,16 centimetri, in vreme ce in stare de erectie organul sexual masculin atinge 11,11 centimetri sustine publicatia the British Journal of Urology, in articolul cu titlul „Am I Normal?” („Sunt normal?”). Cercetatorii britanici au ajuns la aceste cifre dupa ce au analizat peste 20 de studii facute pe acest subiect. Liderul oamenilor de stiinta, Dr. David Veale, sustine ca obiectivul acestei cercetari a fost realizarea unui grafic legat de marimea organului genital masculin in functie de varsta si rasa.

Chiar daca pentru barbati lungimea conteaza, insa pentru femei circumferinta este cea care face diferenta intrucat cea mai sensibila parte a vaginului se afla in peretii sai.

Te mai poate interesa: Tot ce trebuie sa stii despre dimensiunile penisului

„Rezultatele muncii noastre pot fi folosite de catre sexologi pentru a-i consilia pe barbatii care sunt ingrijoratii de marimea penisului lor – anxietatea penisului mic sau sindromul penisului mic”, sustine Veale.

Autorii au concluzionat ca studiile din trecut au relevat ca 85% dintre femei erau satisfacute de marimea organului genital al partenerului, in vreme ce numai 55% din barbati erau multumiti cu marimea propriului penis.

De altfel, sexologii tin sa-i avertizeze pe acesti barbati ca satisfacerea partenerei are prea putina legatura cu lungimea organului genital masculin.

„Unii dintre barbatii care nu sunt extraordinar de dotati sunt mult mai increzatori in modul lor de a face dragoste intrucat au descoperit ca diferite pozitii si miscari ofera mai multa stimulare decat poate oferi un barbat cu un penis mare. Satisfacerea partenerei nu se reduce la anatomie”, considera Dr. Madeleine Castellanos, specialist in terapie sexuala.

Potrivit oamenilor de stiinta britanici, circumferinta unui sex masculin erect este de 11.45 centimetri.

Totusi, barbatii ar trebui sa mai stie ca grosimea nu este tot ceea ce conteaza, ci merge mana in mana cu tot procesul de excitare al femeii din care nu poate lipsi preludiul.

Nu rata nici: Ce TREBUIE sa stii despre penis

Sursa: nbcnews.com

Imagine de Gerd Altmann de la Pixabay

Data articol: 22 mai 2024