Sondaj despre sex: Cum ai parte de mai mult sex – cuplat sau single?

21 martie 2019,
Vizualizari: 617, 1 azi
relatie cuplu - sfatulparintilor.ro - pixabay_com - young-couple-1760184_1920

Nu o data auzim marturiile amicilor care sustin ca o data ce au intrat intr-o relatie serioasa cu o femeie, a disparut orice urma de scanteie si pasiune. Totusi, studii recente ii contrazic, iar site-ul www.menshealth.com explica de ce.

 

Se pare ca cei cuplati nu numai ca au parte de mult mai mult sex decat cei care fac sex la intamplare, liberi de orice limita, dar sunt si mult mai fericiti si satisfacuti de felul in care decurge viata lor sexuala – acesta a fost rezultatul sondajului publicat in “Journal of Sex Research”.

 

Cercetatorii au realizat  sondajul pe un esantion de 376 de persoane, jumatate dintre ei aflati intr-o relatie de cuplu, cealalta jumatate, libera de orice angajament. Intrebarile au fost variate: cat de mult si des fac sex, cum se simt in intimitate, cat de satisfacuti si simt si asa mai departe. In mod categoric, cei aflati in cupu au iesit in avantaj net atat la fiecare intrebare, separat, cat si per ansamblu.

“In mod evident, nu e ceva gresit sau mai avantajos sa preferi un anumit tip de relatie in favoarea celeilalte. Dar intrebarile studiului sunt relevante si arata in mod clar ca cei angajati intr-o relatie stabila sunt mult mai fericiti cu viata lor sexuala si au parte de mult mai mult sex”, afirma dr Justin Lehmiller, autorul studiului.

 

O posibila motivatie a acestor rezultate ar putea fi faptul ca intr-o relatie comunici mai mult si astfel te apropii mai mult de cel de langa tine si stii mai bine ce-i place si ce nu, facandu-l sa se simta fericit.

In tabara opusa, cei care fac sex trebuie sa ia in calcul multe riscuri si oricum in momentul actiunii, primul lor gand e legat de o grija: prezervativul. E posibil ca o astfel de situatie sa-si spuna cuvantul asupra relaxarii si starii de bine a individului respectiv.

Cuvinte cheie: , , , , , ,

codul
Gradinita
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Problemesex.ro. Citeste politica de confidentialitate.

Recomandări

Cele mai noi

Vezi cele mai noi 100 de articole