Problemesex

Problema de ejaculare de care barbatii evita sa vorbeasca

ejaculare intarziata - sfatulparintilor.ro - pixabay_com - man-979980_1920

Probabil ca ai auzit despre ejacularea prematura, insa despre ejacularea intarziata stii ceva?

Se intampla atunci cand iti este greu sa ejaculezi sau sa ajungi la orgasm in timpul partidelor de amor chiar daca acestea sunt placute. Afectiunea este intalnita aproximativ la 10% dintre barbati. Spre deosebire de ejacularea prematura – definita ca ejacularea in mai putin de trei minute dupa penetrare – in cazul ejacularii intarziate nu se specifica o perioada anume de timp.

Daca, totusi, nu ai ajuns la orgasm in 20 de minute dupa penetrare, s-ar putea sa te confrunti cu aceasta problema spune medicul urolog Tobias Köhler, profesor asociat la Universitatea de Medicina Southern Illinois.

Statistic vorbind, cele 20 de minute sunt mult mai mult decat media obisnuita in care un barbat normal ajunge la orgasm, adica 5 minute, potrivit Jurnalul Medicinei Sexuale.

Iata cauzele pentru care unii barbati sufera de ejaculare intarziata si cum ar trebui tratata aceasta afectiune.

Care sunt cauzele ejacularii intarziate?

Ejacularea este un proces complicat ce implica nervii, creierul si muschii din regiunea pelvisului. Nervii trimit un semnal din creier catre muschii pelvisului sa se contracte si sa elibereze lichidul seminal.

Atunci cand nervii nu comunica cum trebuie – indiferent ca este vorba de diabet, scleroza multipla sau imbatranire – mesajul „ejaculeaza acum” se pierde.

De asemenea, exista medicamente care intarzie ejacularea, in special cele care afecteaza sistemul nervos central. Este vorba de pastile impotriva depresiei, cele pentru relaxarea muschilor sau cele antifumat – toate manipuleaza neurotransmitatorii din creier, care intarzie ejacularea.

Citeste si: Cum sa eviti o ejaculare prematura jenanta

Apoi, de vina ar putea fi nivelul unor hormoni: barbatii cu un testosteron scazut sau cu putini hormoni tiroidieni au un risc crescut de a se confrunta cu ejecularea intarziata.

Problemele psihologice precum anxietatea, depresia, anxietatea de performanta, conflictul in relatii sau jena sexuala sau chiar teama de a deveni tata pot cauza aparitia acestei probleme, subliniaza Dr. Köhler.

Si nu in cele din urma, daca aceste probleme apar doar atunci cand esti cu partenera ta ar trebui sa analizezi modul in care te masturbezi. Daca folosesti o tehnica atipica – precum frecarea penisului de un obiect – vaginul sau gura partenerei ar putea sa nu fie capabile sa il replice.

Efectele ejacularii intarziate

Ai putea crede ca sexul fara sfarsit este excelent insa barbatii care se confrunta cu aceasta problema spun ca efortul sustinut ii face sa se simta epuizati din punct de vedere fizic. Tocmai de aceea, multi dintre ei se opresc in timpul partidei de amor inainte de a ajunge la orgasm.

Insa ejacularea intarziata poate fi epuizanta si din punct de vedere mental. Barbatii cad in depresie sau devin anxiosi din cauza ca nu pot ajunge la orgasm, spune Dr. Kohler.

Pentru ca atunci cand esti stresat din cauza ca nu poti ejacula, organismul tau produce mai multa adrenalina si hormoni ai stresului.

Iar un nivel ridicat de andrenalina este rau pentru penisul tau. In primul rand iti va fi dificil sa ai erectie. Si in al doilea rand, daca te intaresti iti va fi greu sa ajungi la orgasm.

In plus, faptul ca dureaza prea mult sa ejaculezi pune presiune si pe relatia de cuplu, puncteaza Dr. Köhler. Sotia/iubita ta ar putea crede ca o considere neatractiva sau ca nu poate sa te satisfaca.

Nu rata nici: Cum scapi de ejacularea precoce

Cu se trateaza ejacularea intarziata

Primul pas este sa mergi la un urolog, de preferat unul sepcializat in medicina sexuala.

Odata ce ai gasit specialistul, pregateste-te sa raspunzi la cateva intrebari personale, ca de exemplu: „Cum merge relatia de cuplu?”, „Cum te masturbezi de obicei?”

O astfel de conversatie ti s-ar putea parea ciudata insa il ajuta pe medic sa determine cauza problemei. In functie de raspunsurile tale medicul ti-ar putea cere sa faci anumite analize pentru testosteron, tiroida si nivelul glicemiei (zaharul din sange). In functie de rezultate specialistul ti-ar putea sugera anumite tratament.

Cea mai buna alegere este un tratament medicamentos combinat cu consiliere psihologica, sugereaza Dr. Köhler.

Sursa: menshealth.com

foto: pixabay.com

Exit mobile version