Ultimele

Nu cumva si tu iti sabotezi singura relatia? 3 lucruri care te impiedica ca sa fii fericita in cuplu

Relatii & Cuplu » Sfaturi sex » Nu cumva si tu iti sabotezi singura relatia? 3 lucruri care te impiedica ca sa fii fericita in cuplu
lucruri care te impiedica ca sa fii fericita in cuplu

E foarte greu sa gasesti dragostea adevarata si fara sa-ti pui singura bete in roate. Te intrebi de ce relatii tale nu dureaza si nu intelegi cum de nu ti se ofera sansa de a fi si tu, in sfarsit, fericita? Poate ca ar trebui sa te gandesti serios la piedicile pe care ti le pui chiar tu in cale.

1. Iti ridici fostul iubit pe un piedestal

Dupa o despartire, avem tendinta de a ne vedea fostul partener ca fiind perfect. E usor sa uiti motivele care au dus la separare cand iti amintesti doar partile bune din relatia respectiva. Nostalgia dupa lucrurile pierdute nu te va ajuta niciodata sa intelegi care a fost contributia ta in destramarea idilei. Asa ca repeti aceleasi greseli si in relatiile viitoare.
– Nu-ti compara iubitul actual cu fostul. Nu vei face decat sa cauti (si sa gasesti) mereu defecte la el.
– Nu ramane blocata mental in relatia care s-a incheiat. Asta te impiedica sa te gandesti la viitor.
– Nu mai suspina dupa prima ta iubire. Te surprinzi adesea dorindu-ti ca totul sa fie „ca la inceput”? E momentul sa evoluezi, sa-ti pui in ordine prioritatile (ce te facea fericita atunci probabil acum nu te va mai multumi) si sa te concentrezi pe relatia actuala.

Citeste si: 10 secrete ale cuplurilor superfericite

2. Crezi ca relatia poate functiona doar daca faci TU eforturi

E adevarat, o relatie reusita presupune multa munca si devotament. Dar nu cadea in extrema de a gandi ca e doar de datoria ta sa lucrezi la binele cuplului, sa depui efort si sa faci schimbari. Mai ales daca relatia precedenta ti-a cam daramat increderea in tine, vei fi tentata sa crezi ca, daca te straduiesti mai mult, partenerul te va aprecia si te va iubi mai mult. Lasa lucrurile sa evolueze de la sine si nu uita ca eforturile trebuie impartite.

3. Experientele anterioare te-au facut sa urasti barbatii

Unele despartiri ne umplu de furie si asa ajungem sa ne convingem singure ca, de fapt, toti barbatii sunt rai. Daca pleci la drum arborand acest stindard, incercarea de a-ti gasi fericirea va fi zadarnica – nu vei putea cladi o relatie stabila, bazata pe incredere si respect reciproc, pentru ca nu vei lasa, de fapt, pe nimeni sa se apropie cu adevarat de tine.

Nu rata nici: 5 tipuri de barbati pe care femeile n-ar trebui sa le ocoleasca


Autor: Alexandra NEDELCU
Sursa: TheProblemIsMen.com

Imagine de Contescu Teodor de la Pixabay

Data articol: 14 iunie 2023