Limbajul trupului: Mesaje pe care le interpretezi greşit la bărbaţi

26 ianuarie 2023,
Vizualizari: 44.497, 1 azi
Limbajul trupului

Oricine visează să devină specialist în limbajul trupului, astfel încât după o singură privire să-şi dea seama dacă cineva minte sau spune adevărul. Cu toţii am văzut cum eroii din filme, specialişti în limbajul trupului, doar pe baza unui singur gest ştiu când personajul principal de sex opus s-a îndrăgostit de ei. Însă în realitate lucrurile sunt mai complicate, mai ales când vorbim despre limbajul trupului.

Potrivit unui specialist în limbajul trupului, Janine Driver, autoarea cărţii „Spui mai multe decât crezi”, există câteva gesturi pe care cei mai mulţi dintre oameni le interpretează greşit. Spre exemplu, multe persoane consideră că atunci când un bărbat se scarpină la nas, înseamnă că minte. Însă, s-a demonstrat că gestul are o cu totul altă semnificaţie.

Iată câteva dintre secretele limbajului trupului:

Limbajul trupului # 1: El  îşi încrucişează braţele în timp ce-i vorbeşti

Ce cred oamenii că înseamnă: El este dezinteresat sau ostil.

Ce înseamnă în realitate: El este genul care rezolvă problemele. Atunci când îţi încrucişezi ambele braţe ambele emisfere ale creierului sunt solicitate, explică Driver, astfel că acest gest semnalează că bărbatul este implicat în conversaţie şi analizează cele spuse. Bărbatul care îşi încrucişează braţele în timp ce soţia lui vorbeşte nu doar că o ascultă cu atenţie, dar are şi o atitudine deschisă. Prin urmare, dacă partenerul încrucişează braţele în timp ce tu îţi expui planurile pentru weekend, n-ar trebui să-i interpretezi limbajul trupului de genul „Off, îmi doresc ca această conversaţie să se încheie”. De fapt, un studiu a descoperit că atunci când oamenii procedează astfel, se concentrează pe sarcină cu 30% mai mult.

Limbajul trupului # 2: El se apleacă în faţă

Ce cred oamenii că înseamnă: Îţi face avansuri.

Ce înseamnă în realitate: Sigur, poate fi interpretat şi că un bărbat te place, însă Driver spune că atât de mulţi oameni interpretează aşa acest gest, dar nu este cel mai bun indicator posibil în astfel de situaţii. De ce? Pentru că oricine ştie că trebuie să se aplece în faţă pentru a arăta interes. Însă, o modalitate mai bună pentru a afla dacă un bărbat te place este să-i urmăreşti coatele. Dacă acestea sunt pe genunchi sau pe masă în faţa lui, sunt şanse mari să te placă. Iar dacă se apleacă spre tine şi coatele sunt pe lângă corp, atunci poate că bărbatul nu îţi face avansuri.

Citeste si: Limbajul trupului: Ce-ti transmite fara sa vorbeasca atunci cand faceti sex

Limbajul trupului # 3: El îşi atinge nasul

Ce cred oamenii că înseamnă: Minte.

Ce înseamnă în realitate: Când un bărbat îşi atinge nasul, mai degrabă este un semn că este stresat, spune Driver. Aşa că fii atentă ce spune în timp ce-şi atinge nasul. Aşa că dacă vorbeşte despre cearta pe care a avut-o cu un prieten sau despre o întâlnire pe care o va avea la birou, dar pare relaxat în legătură cu ea şi în acelaşi timp îşi scarpină nasul, acţiunile lui dezvăluie ceea ce vorbele ascund – în ciuda a ceea ce spune este anxios sau se simte copleşit. (Nota Bene: Un studiu a descoperit că bărbaţii îşi ating nasul şi când sunt excitaţi. Aşa că dacă face acest gest în timp ce sunteţi în dormitor, ia-l ca pe un semn că doreşte să te vadă goală).

Limbajul trupului # 4: El îşi pune degetul mare sub barbă în timp ce arătătorul este deasupra buzelor

Ce cred oamenii că înseamnă: Se gândeşte.

Ce înseamnă în realitate: Da, este clasica poză „Mă gândesc”, însă Driver spune că atunci când bărbaţii plasează un deget între buze şi nas, de fapt gândeşte: „Nu-mi pasă/ nu sunt de acord cu tine, însă îmi voi ţine gura”. Aşa că dacă observi, că îşi pune degetul de-asupra buzei, există şanse mari să nu fie de acord cu ceea ce spui, însă n-o să te contrazică cu voce tare.

Te mai poate interesa: 3 semnale ca nu e interesata de tine. Urmareste limbajul trupului!

foto: Depositphotos.com

Cuvinte cheie: , , ,

Gradinita
Blossom Salon
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Problemesex.ro. Citeste politica de confidentialitate.

Recomandări

Cele mai noi

Vezi cele mai noi 100 de articole