Ghid complet despre marirea prostatei. Ce trebuie sa stie toti barbatii

01 martie 2023,
Vizualizari: 3.137, 1 azi
despre marirea prostatei

O prostata marita apare atunci cand prostata unui barbat incepe sa creasca odata ce el inainteaza in varsta. Peste jumatate dintre barbatii de peste 60 de ani se confrunta cu o asemenea situatie denumita si hiperplazia benigna a prostatei. Unii barbati au simptomele specifice in vreme ce altii nu le au. Cauzele acestui afectiuni sunt necunoscute insa un lucru este sigur: hiperplazia benigna a prostatei nu este cancer si nici nu duce la camcer. Prostata este situata imediat sub vezica urinara si produce plasma seminala, din care la randul ei, se formeaza sperma.

Simptome prostata marita

Nevoia de a urina des

Simti nevoia sa urinezi mai des? Mai ales noaptea cand incerci sa dormi? Acesta este un simptom comun al prostatei marite. Motivul: glanda marita apasa pe uretra, canalul prin care urina este eliminata din corp. Vezica urinara trebuie sa se contracte mai puternic pentru a elimina urina. Din aceasta cauza vezica urinara incepe sa se contracte chiar si atunci cand contine o cantitate mica de urina si de aici nevoia de a merge mai des la baie.

Dificultati de urinare

Cu o prostata marita ai nevoie de mai mult timp pentru a urina, iar jetul poate fi mai mic decat era odata. Este posibil sa picuri urina sau sa ai senzatia ca mai este ceva inauntru chiar daca tu ai terminat de urinat. Aceste simptome sunt cauzate de faptul ca ureta devine mai ingusta, iar vezica urinara trebuie sa lucreze mai mult pentru a elimina urina.

Inabilitatea de a urina

Acest lucru se intampla atunci cand prostata marita blocheaza in totalitate uretra – sau din cauza unei infectii la vezica biliara. In plus, muschii vezicii devin prea slabi pentru a impinge urina din corp. Insa, indiferent e cauza, rinichii vor avea de suferit. Pentru a preveni asta mergi la doctor imediat ce observi aceste simptome. Daca, brusc, nu mai poti urina mergi de urgenta la spital.

Te mai poate interesa: Efectul incredibil al laptelui asupra prostatei

Cine se confrunta cu prostata marita?

In mod normal, dimensiunile prostatei sunt cat cele ale unei nuci. Prostata incepe sa se mareasca la majoritatea barbatilor pe masura ce imbatranesc. Primele simptome apar dupa 40 de ani. Insa pana la 85 de ani, 90% dintre barbati prezinta aceste simptome. Doar o treime dintre barbatii care au o prostata marita sunt deranjati de efectele produse de ea.

Cauzele prostatei

Nimeni nu stie sigur ce cauzeaza cresterea prostatei. Se crede ca anumiti hormoni precum testosteronul si estrogenul pot avea un rol important. Nu este clar nici de ce unii dintre barbatii cu prostata marita au simptome in vreme ce altii aflati in aceeasi situatie nu au. Vasectomia si sexul nu cresc riscul de prostata marita.

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2 3

Cuvinte cheie: , , , ,

Gradinita
Blossom Salon
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Problemesex.ro. Citeste politica de confidentialitate.

Recomandări

Cele mai noi

Vezi cele mai noi 100 de articole