Ultimele

Disfunctii sexuale la femei

Relatii & Cuplu » Sfaturi sex » Disfunctii sexuale la femei
Ce sunt demonii transmisi sexual

Nu numai barbatii se confrunta cu disfunctii sexuale. Si femeile au probleme care impiedica relatiile sexuale in cuplu. Ba chiar procentul femeilor care sufera de disfunctii sexuale este mai mare decat al barbatilor.

Potrivit datelor statistice, aproximativ 43% dintre femei si 31% dintre barbati sufera de disfunctii sexuale.

Ce cauzeaza disfunctiile sexuale?

Disfunctiile sexuale pot fi rezultatul unor cauze fizice, cat si psihice. La capitolul “fizic”, asupra libidoului pot interveni boli precum diabetul, bolile cardiovasculare sau neurologice, dezechilibrul hormonal, menopauza, boli hepato-renale, alcoolism si abuzul de droguri. Chiar si unele medicamente pot avea ca efect secundar scaderea dorintei sexuale. In timp ce la capitolul “psihic” intra: stresul de la locul de munca, anxietatea, problemele legate de performantele sexuale, problemele maritale, depresia, sentimente de vina, sau pot fi chiar efectele unei traume sexuale suferite in trecut.

Ce probleme pot interveni in cazul disfunctiilor sexuale la femei?

Cele mai dese probleme legate de disfunctiile sexuale in cazul femeilor includ inhibarea dorintei sexuale, lipsa excitarii sau a organsmului, act sexual dureros.

Lipsa dorintei sexuale este determinata de modificari hormonale, boli sau tratamente (asa cum sunt cele pentru cancer), depresia, sarcina, stresul si oboseala cronica. Plictiseala rutinei sexuale poate contribui, de asemenea, la lipsa entuziasmului in ceea ce priveste sexul, dar si stilul de viata poate fi un impediment in ceea ce priveste viata sexuala a cuplului. Mai adaugam pe lista grija pentru cariera si pentru copii, care sunt puse deseori pe primul loc, inaintea partenerului de viata.

Lipsa excitarii este determinata de incapacitatea vaginului de a se lubrifia suficient. Aceasta poate fi determinata de anxietatea femeii, dar si de lipsa de indemanare a barbatului, care nu stie cum sa stimuleze zonele sensibile ale femeii. Se pare ca si problemele de circulatie a sangelui pot afecta vascularizarea clitorisului si vaginului, ceea ce duce, din nou, la lipsa excitarii.

Lipsa orgasmului sau anorgasmia poate fi cauzata de lipsa experientei, ihibarea sexuala, factori psihologici precum vina, anxietatea obtinute in urma unei traume sexuale sau abuz sexual. La lipsa orgasmului mai pot duce si unele medicamente si droguri, bolile cronice, dar si o stimulare sexuala ineficienta.

Actul sexual dureros poate fi cauzat de mai multe probleme, cum ar fi endometrioza, chisturi ovariere, vaginite, lubrifiere scazuta, uscaciune vaginala, cicatrice rezultata in urma unei interventii chirurgicale sau chiar o boala cu transmitere sexuala. De asemenea, o alta boala denumita vaginism (care provoaca un spasm al muschilor vaginali aflati la intrarea in vagin) poate duce la un act sexual dureros. De cele mai multe ori aceasta boala se instaleaza la femeile care se tem ca penetrarea va fi dureroasa. Fie ca asa li s-a spus, fie ca asa au simtit prima data, aceste femei dezvolta o fobie care duce la aparitia acestor spasme.

Citeste continuarea: 1 2 3

Data articol: 14 mai 2019