Ultimele

10 lucruri uimitoare despre orgasm

Relatii & Cuplu » Sfaturi sex » 10 lucruri uimitoare despre orgasm
lucruri uimitoare despre orgasm

Orgasmul este, probabil, cel mai minunat lucru pe care il poti avea gratis. Si pentru a sarbatori orgasmul, editia bricanica a celebrei reviste Cosmopolitan iti dezvaluie cateva lucruri uimitoare despre orgasm.

1. Stimulare clitoridiana

Peste 70% dintre femeile care au orgasm ca rezultat al stimularii clitoridiene directe si, spre deosebire de barbati, pot experimenta orgasme multiple. „Femeilor nu le trece starea de excitatie la fel de repede ca barbatilor dupa ce au avut orgasm. Multe pot trece din nou la actiune si pot avea orgasm o data si inca o data si tot asa”, sustine sexologul Yvonne K. Fulbright.

2. Record mondial

Cel mai lung interval de masturbare pana la orgasm este de 6 ore si 30 minute pentru o femeie si 8 ore si 30 de minute pentru un barbat. Cu siguranta ca l-ar fi experimentat mult mai repede daca ar fi fost impreuna.

3. Despre masturbare… din nou

47% dintre femei au primul lor orgasm prin masturbare, sustine sexologul David Devlin, iar media de varsta este de 18 ani.

Citeste si: Viaţă sexuală: 3 lucruri care

4. Partenerul potrivit

„N-am avut orgasm, nici macar prin masturbare, inainte de actualul partener. Apoi, intr-o noapte am fost deasupra si datorita unghiului de penetrare si a stimularii clitorisului am avut un orgasm uluitor” Samantha, 21, account manager, Londra.

5. Analgezic

Un studiu recent a scos la iveala faptul ca 48% dintre durerile obisnuite de cap pot fi combatute prin orgasm. Si nu doar atat, insa durerea trece mult mai repede decat in cazul analgezicelor.

6. Clitoridian si vaginal

Neuropsihiatrul Sigmund Freud a sustinut ca femeile experimenteaza doua tipuri de orgasm: clitoridian si vaginal – insa cercetatorii sexologi Masters si Johnson au demonstrat prin studiile lor ca exista un singur tip de orgasm; dar mai multe modalitati de a-l obtine.

7. Gelozie

Femeile care se simt nesigure in relatia lor au mai putine orgasme, sustine sexologul Seymour Fisher. Asa ca inceteaza sa-l mai controlezi si faceti sex.

Nu rata nici: 7 lucruri pe care nu le stiai despre vagin

Citeste continuarea: 1 2

Data articol: 4 octombrie 2022