Cele mai importante elemente ale unei relatii de cuplu

04 octombrie 2022,
Vizualizari: 6.794, 1 azi
Cele mai importante elemente ale unei relatii - sfatulparintilor.ro - pixabay_com - people-2569222_1920

O relatie are nevoie de multe ingrediente pentru a fi una reusita. Are nevoie de timp petrecut impreuna, de contact fizic si emotional, de interese comune, de afirmatii pozitive si reciproce, de incredere si fidelitate.

Insa fara aceste 3 elemente vitale, o relatie nu poate supravietui.

1. Comunicare

Semne bune: discutati deschis despre subiecte precum bani, copii, temeri, frici, planuri. Cand va certati ajungeti tot timpul la o solutie avantajoasa pentru ambele parti, sunteti onesti cu sentimentele voastre.

Semne de avertizare: va temeni sa va  puneti intrebari despre lucuri intime, nu discutati despre sentimentele reciproce, tineti in voi anumite lucruri care nu va plac, dezvoltati frustari si resentimente.

Te mai poate interesa: Viata sexuala in cuplu: 7 ponturi sa-ti stimulezi dorinta

2. Dragostea

Semne bune: in perioade de criza va sustineti reciproc, indiferent de rezultat, faceti sacrificii reciproce astfel incat celuilalt sa-i fie bine,  nu aveti secrete, sunteti compatibili din punct de vedere fizic, emotional si mental, sunteti iubiti si prieteni deopotriva.

Semne de avertizare: in perioade de criza va despartiti, fiecare dintre voi (sau unul dintre voi) se uita dupa altii/altele, aveti secrete si obisnuiti sa va mintiti, ati fost infideli, nu radeti in cuplu.

3. Respect

Semne bune: stii care sunt defectele partenerului si i le accepti fara probleme, va ajutati reciproc si va sustineti pentru a va descoperi pe sine, va ascultati reciproc parerile si opiniile cu privire la toate subiectele.

Semne de avertizare: va criticati reciproc, mai ales in fata altora, nu aveti incredere unul in altul si incercati sa va controlati reciproc sau sa stati cat mai mult timp in preajma lui pentru ca nu cumva sa va insele, nu sunteti dispusi sa va iertati greselile, va impuneti reciproc standarde pe care celalalt nu e dispus sa le atinga.

Nu rata nici: 7 motive pentru care barbatii isi parasesc iubitele

Imagine de StockSnap de la Pixabay

Cuvinte cheie: ,

Gradinita
Blossom Salon
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Problemesex.ro. Citeste politica de confidentialitate.

Recomandări

Cele mai noi

Vezi cele mai noi 100 de articole