Ultimele

Ce profil sexual are relatia ta?

Relatii & Cuplu » Sfaturi sex » Ce profil sexual are relatia ta?
profil sexual relatie

Daca viata sexuala a cuplului nu se afla la cotele asteptate de tine, ar trebui sa fii atent la dorintele tale, dar si la dorintele partenerului si sa vezi cum se pot imbina, astfel incat sa dai o noua fata relatiei tale.

Dupa trecerea timpului, intervine rutina, iar cea mai buna cale de a revigora viata amoroasa este sa aduceti in dormitor mici condimente.

Iata cateva recomandari pentru cuplurile de lunga durata facute de sexologul Barry McCarthy, profesor la Universitatea din Washington D.C., in cartea sa “Descopera-ti profilul sexual al relatiei”.

In opinia sa, fiecare cuplu trece prin patru profiluri sexuale:

–          Complementaritate

–          Traditionalism

–          Expresivitate emotionala

–          Suflete pereche.

Fiecare profil are beneficiile si dezavantajele sale, cheia fiind invatarea cat mai multor lucruri despre tine si despre partenerul de viata.

Citeste si: 7 lucruri pe care femeile le considera infidelitate. Le faci si tu?

In faza de “Complementaritate”, cuplurile actioneaza dupa principiul “Daca ma iubesti faci X”.

Cuplurile “Tratidionaliste” se gandesc mai mult la sex si isi fac timp pentru el, in timp ce cuplurile aflate in stadiul de expresivitate emotionala vor cauta “conectarea” in afara dormitorului. Cu timpul, “traditionalistii” vor evolua in relatii cu mai putin sex, si nu par deloc deranjati de lucrul acesta, ei apreciind mai mult securitatea decat erotismul.

“Sufletele pereche” pun prietenia pe primul loc, mai presus de dorinte sexuale. Ei se concentreaza mai putin pe sexul spontan, si mai mult pe conectarea intima profunda.

Potrivit lui McCarthy, este posibil ca unul dintre parteneri sa se afle intr-un stadiu, iar celalalt in alt stadiu.

In acest caz, recomadnarea lui este ca fiecare sa incerce sa nu-si inhibe partenerul si sa-i acorde spatiul de care are nevoie. De asemenea, este necesara setarea unor limite de respect, astfel incat partenerii sa nu se tachineze reciproc cu performantele sexuale in timpul discutiilor sau, mai ales, a disputelor.

Indiferent de stadiul in care se afla cuplul tau, sexul este important, la fel de important cum sunt diferentele de valori si idealuri. Pentru a merge impreuna pe acelasi drum cat mai mult timp, sunt recomandate intelegerea partenerului, a punctului lui de vedere, si discutiile pozitive. “Intr-o relatie  sunteti coechipieri, nu adversari in colturi diferite”, explica Barry McCarthy.

Nu rata nici: 7 lucruri pe care sa nu le faci niciodata cand incepi o relatie

Imagine de art_of_travel de la Pixabay

Data articol: 9 mai 2023