Problemesex

Adevaratele cauze ale scaderii libidoului la barbati

cauze ale scaderii libidoului la barbati

Pana de curand se credea ca odata cu inaintea in varsta, libidoul barbatilor scade din cauza nivelului redus de testosteron din organism, totul culminand cu degradarea starii de sanatate.

Aceste teorii au fost rasturnate insa de un studiu realizat de cercetatorii de la Universitatea din Sydney Australia, citati de Mail Online.

La studiu au participat peste 300 de barbati cu varsta de cel putin 40 de ani carora li s-a masurat nivelul de testosteron din organism in decursul a trei luni. S-a constatat astfel ca barbatii care aveau o stare de sanatate buna nu au prezentat nici un fel de scadere a nivelului de hormoni masculini. Insa, in cazul persoanelor obeze sau cu probleme cardiace s-a inregistrat o scadere a nivelului de testosteron.

Citeste si: Diferente de libido: Ce sa faci daca ai un partener care are mereu chef de sex

„O reducere uşoaraa nivelului testosteronului in sange, in cazul barbatilor mai in varsta, asociatacu simptome non-specifice, precum oboseala şi scaderea libidoului, poate fi determinatade tulburari simptomatice ce se acumuleazain timpul inaintarii in varsta, precum obezitatea şi maladiile cardiace”, a declarat David Handelsman, coordonatorul studiului.

De asemenea, cercetatorii de la Universitatea din Chicago au stabilit ca lipsa de somn contribuie din plin la scaderea libidoului la reprezentantii sexului tare.

Barbatii care dorm mai putin de cinci ore pe noapte, in perioade care depaşesc o saptamana, prezintao scadere a nivelului de testosteron din organism cu 10 – 15%, comparativ cu cei care se odihnesc atat cat trebuie.

Nu rata nici: 16 trucuri ca sa-ti mentii libidoul ridicat

Exit mobile version