6 sfaturi pentru a îmbunătăţi relaţia de cuplu

07 martie 2020,
Vizualizari: 9.498, 1 azi
sfaturi pentru a îmbunătăţi relaţia - sfatulparintilor.ro - pixabay_com - valentines-day-3944831_1920

Există un cuvânt magic care are puterea de a dinamiza orice relaţie de cuplu. Este vorba despre apreciere. Chiar dacă sună simplu, puterea acestui cuvânt este uriaşă atunci când ne referim la relaţia de cuplu. Cele două aspecte ale sale, reunoştinţă şi recunoaştere sunt pentru oameni precum lumina soarelui şi apa pentru plante.

În relaţia de cuplu modernă, oamenii au tendinţa de a se complace şi de a crede că lucrurile merg de la sine.

Trebuie să jonglăm cu slujba, cu familia, cu gospodăria, cu părinţii şi socri, cu problemele de sănătate. Nu este de mirare că persoana cu care avem o relaţie de cuplu poate fi lăsată de fiecare dată pe ultimul loc.

Din fericire, oferirea unei aprecieri sincere pentru partener necesită foarte puţin efort. Aprecierea este un instrument magic. În plus, prin faptul că îi arăţi partenerului apreciere îţi creşti propria satisfacţie în ceea ce priveşte relaţia de cuplu. Simultan, soţul/soţia se va simţi mai fericit şi susţinut din punct de vedere emoţional.

Încearcă aceste 6 modalităţi simple prin care să întegrezi aprecierea în viaţa de zi cu zi:

Relaţia de cuplu # 1: Complimentează

Înainte de a deveni prea ocupat cu problemele pe care le ai de rezolvat într-o zi, oferă-i soţiei/soţului un compliment. Când îl/o vezi dimineaţa fă o areciere pozitivă în legătură cu felul în care arată. Spune-i că este drăguţ/ă, atrăgător/oare etc. Complimentează-i modul în care s-a îmbrăcat. Aminteşte-ţi că, în primul rând, vrea să fie atrăgător/oare pentru tine, aşa că oferă-i un feedback pozitiv.

Relaţia de cuplu # 2:  Trimite-i un mesaj scris

În timpul prânzului trimite-i un mesaj prin care să-i arăţi că te gândeşti la el/ea. Este o modalitate intimă de a-i spune celui iubit/e că-ţi pasă de el/ea. Cine nu-şi doreşte să ştie că partenerul se gândeşte la el în timpul zilei?

Relaţia de cuplu # 3:  Ia în seamă

Mulţumeşte-i partenerului/ei pentru contribuţia sa la treburile casnice. Fii atent/ă la contribuţia pe care o are în viaţa voastră. Munceşte din greu pentru a creşte venitul familiei? Aleargă seara spre casă pentru a pregăti cina? Priveşte imaginea de ansamblu: lucrurile pe care le face pentru a vă îmbunătăţi viaţa. Această recunoştinţă vă va lumina ziua şi relaţia.

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2

Cuvinte cheie: , , , ,

Gradinita
Blossom Salon
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Problemesex.ro. Citeste politica de confidentialitate.

Recomandări

Cele mai noi

Vezi cele mai noi 100 de articole