Ultimele

5 mituri despre pierderea virginitatii

Relatii & Cuplu » Sfaturi sex » 5 mituri despre pierderea virginitatii
mituri despre pierderea virginitatii

Pierderea virginitatii este un moment despre care nu prea se vorbeste. Subiectul este tabu si a dat nastere multor mituri inca actuale.

Iata 5 mituri despre pierderea virginitatii.

Mitul 1: Te doare, sangerezi si te vei simti rau

Desi va exista un oarecare disconfort, pierderea virginitatii nu este cauzatoare de dureri ingrojizitoare. Durerile pot aparea fie din cauza nervilor (stresul face ca vaginul sa fie rigid, iar penetrarea sa se faca mai greu si astfel sa apara si sangerarile), fie din cauza lipsei pregatirii. Stimularea sexuala este foarte importanta. Chiar daca barbatii sunt pregatiti de penetrare imediat ce au erectie, femeile au nevoie de mai mult timp pentru a se excita. Cu atat mai mult cu cat nu au experienta sexuala si nu isi cunosc foarte bine corpul. Fetele care se decid sa isi inceapa viata sexuala n-ar trebui sa se grabeasca la preludiu si sa-l prelungeasca pana cand sunt total pregatite fizic si mental pentru sex.

Mitul 2: Pierderea virginitatii te va schimba

Multi tineri considera pierderea virginitatii drept un pasaj de la o etapa a adolescentei la una a maturitatii. In realitate, nu e deloc adevarat. A doua zi vei fi acelasi om. Maturitatea nu consta in a avea sau nu activitate sexuala. Si nu e nimic rau in asta. Pierderea virginitatii este un eveniment important in viata fiecarui om, insa nu te va face brusc mai femeie sau mai barbat decat erai inainte.

Nu rata nici: 9 mituri despre sex pe care sa le uiti

Mitul 3: Trebuie sa fie cu o persoana pe care o iubesti

Persoana cu care iti pierzi virginitatea trebuie sa fie… Punctele de suspensie le completeaza fiecare cu propriile caracteristici. Nu conteaza daca esti indragostit sau nu de persoana cu care faci sex pentru prima data, atat timp cat esti confortabil cu ea.

Mitul 4: Trebuie sa iti pierzi virginitatea inainte sa mergi la facultate

Pierderea virginitatii nu este conditionata de terminarea sau inceperea unui ciclu educational. Presiunea celor din jur poate fi mare, insa daca nu te simti pregatit(a) pentru acest pas n-ar trebui sa iti faci griji. Toate la timpul lor.

Te mai poate interesa: Scrisoare pentru barbatul care considera virginitatea o complicatie

Mitul 5: Te vei indragosti iremediabil de persoana cu care faci sex pentru prima data

Sexul poate aduce oameni impreuna, dar poate si sa-i desparta. Pierderea virginitatii nu trebuie sa te transforme intr-o persoana disperata ca isi doreste sa nu se mai desparta de persoana cu care a facut sex indiferent de conjunctura si consecinte.

Sursa: Hercampus.com

Imagine de Jerzy Górecki de la Pixabay

Data articol: 13 noiembrie 2023