Sexul postpartum sau sexul de dupa nastere este o problema pentru multe cupluri. Mama este inca o “bomba” hormonala, organismul ei nu si-a revenit complet dupa nastere. La randul sau, tatal se simte “abandonat”, de vreme ce proaspata mamica trebuie sa alapteze, sa iti tina la piept bebelusul, sa-i ofere confort, dragoste si caldura.
Iata 5 lucruri pe care si mamicile, si taticii ar trebui sa le stie despre sexul postnatal.
1. Va mai trece o vreme pana sa faceti sex
Daca faceti parte din categoria celor care cred ca o multime de lucruri se vor rezolva odata ce bebele a venit pe lume, va inselati. Daca nasterea a avut loc natural, imaginati-va traumele prin care au trecut organele genitale ale femeii. Daca nasterea s-a facut prin cezariana, este vorba despre o taietura care are nevoie de refacere. In ambele cazuri, sunt recomandate cel putin sase saptamani de pauza sexuala, astfel incat organismul femeii sa se refaca.
Sex in timpul sarcinii. Cele mai jenante momente
2. Sexul oral nu intra in discutie
Daca nu se poate sex normal, atunci poate un oral? Ei bine, nu! Sexul oral este la fel de periculos pentru proaspetele mamici. O posibila infectie vaginala sau uterina poate chiar ameninta viata femeii.
3. Micutul va capta multa vreme atentia mamicii
Imagineaza-ti ca cele doua fiinte (mama si copil) au fost UNUL timp de noua luni. Cam greu sa-i desparti dupa nastere. La acestea se adauga si modificarile libidoului cauzate de epuizarea fizica din timpul nasterii, lipsa somnului. Este normal ca mamica sa nu aiba chef.
4. Va fi si sex
Chiar va fi…
13 conspiratii sexuale faimoase
5. …Dar vei avea nevoie de ajutor
Modificarile hormonale prin care trece o femeie care a nascut vor duce la aparitia uscaciunii vaginale. De aceea, doctorii recomanda precautie in primele saptamani in care sexul este permis. Preludiul nu trebuie sa lipseasca, iar pozitiile alese ar trebui sa fie cele care ii permit femeii sa detina controlul penetrarii.
Ca asteptarea sa fie mai usoara, imagineaza-ti ca aceasta perioada de tranzitie de dupa nastere este ca un fel de curtare. Comunicarea este, de asemenea, foarte importanta in cuplu. Cu cat vorbiti mai mult despre ce simtiti, cu atat mai mult veti reusi sa va intelegeti mai bine.
Cereti sfatul medicului daca, dupa incetarea alaptarii, libidoul este in continuarea scazut.
Sursa: Zestra.com.
foto: Depositphotos.com