5 lucruri care se intampla cand nu mai faci sex

19 mai 2020,
Vizualizari: 3.280, 1 azi
lucruri care se intampla cand nu mai faci sex

 

  1. Ar putea fi ciudat daca esti intr-o relatie

Lipsa sexului pune presiune pe securitatea relatiei de cuplu, sustine expertii. „Inexistenta amorului intr-o relatie poate avea un impct negativ asupra imaginii de sine si scade nivelul oxitocinei si a altor hormoni care intaresc legaturile dintre voi”, spune psihologul says Les Parrott. De asemenea, lipsa contactului sexual creste teama ca unul dintre voi va incepe sa caute in afara o modaliate de a-si indeplini nevoile sexuale.

Totusi, Parrott considera ca o perioada fara sex intr-o relatie nu inseamna automat ca nu puteti fi fericiti. De vreme ce sexul este doar una dintre fatetele intimitatii, sarutul, tinutul de mana si oferirea de complimente pot juta sa va simtiti conectati unul cu celalalt – chiar daca nu exista contact sexual intre voi.

 

 

  1. S-ar putea sa te simti mai deprimat, insa nu din motivul la care te gandesti

Potrivit unui studiu publicat in Archives of Sexual Behavior, femeile se simt cu atat mai deprimate cu cat petrec mai mult timp fara sex. Insa nu lipsa amorului este cauza caderii lor psihice. Studiul a aratat ca femeile ai caror parteneri poata prezervative se simt la fel de nefericite. Oamenii de stiinta spun ca anumiti compusi din lichidul seminal – inclusiv melatonina, serotonina si oxitocina – ar putea imbunatatii starea de spirit al femeilor care fac sex neprotejat. Totusi, exista o mutime de probleme cu sexul neportejat asa ca trebuie sa fiti foarte atenti.

Sursa: womenshealthmag.com

foto: Pexels.com

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2

Cuvinte cheie: ,

Gradinita
Blossom Salon
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Problemesex.ro. Citeste politica de confidentialitate.

Recomandări

Cele mai noi

Vezi cele mai noi 100 de articole