5 lucruri care se intampla cand nu mai faci sex

19 mai 2020,
Vizualizari: 3.340, 1 azi
lucruri care se intampla cand nu mai faci sex

Despartirile, calatoriile, munca si multe altele reprezinta motive pentru care viata ta sexuala este la pamant. Si, surprinzator, faptul ca nu faci amor te afecteaza intr-o multime de feluri.

Iata 5 lucruri care se intampla cand nu mai faci sex.

  1. Te simti mult mai anxios

Fapt: sexul ajuta sa te eliberezi. Cercetatorii scotieni au descoperit ca persoanele care practica abstinenta sexuala gestioneaza mai greu situatiile stresante precum vorbitul in public comparativ cu oamenii care fac amor cel putin o data la doua saptamani. Ciudat, nu-i asa? Iata de ce stau lucrurile asa: in timpul sexului creierul elibereaza endorfine si oxitocine (hormoni ai starii de bine) care ajuta sa te simti mai relaxat.

  1. Esti mai sensibil la gripa si raceala

Mai putin sex inseamna o expunere mai mica la germeni insa, in acelasi timp, vei pierde beneficiile imbunatatirii sistemului imunitar pe care le experimentezi dupa o partida de amor. Cercetatorii de la Universitatea Wilkes-Barre din Pennsylvania au observat ca oamenii care fac dragoste macar o data pe saptamana se bucura de o crestere cu pana la 30% a sistemului imunitar, care este primul care se confruta cu virusii spre deosebie de persoanele care fac rar sau niciodata sex.

  1. Scade riscul de infectie a tractului urinar

Aproape 80% din infectiile tractului urinar apar la 24 de ore dupa partidele de sex sustine un studiu publicat de jurnalul American Family Physician. In timpul amorului, bacteriile din vagin pot ajunge in ureta, unde cauzeaza infectii. Asadar, partea plina a paharului in cazul abstinentei sexuale este riscul de a avea infectii ale tractului urinar (ceea ce inseamna un beneficu enorm).

 

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2

Cuvinte cheie: ,

Gradinita
Blossom Salon
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Problemesex.ro. Citeste politica de confidentialitate.

Recomandări

Cele mai noi

Vezi cele mai noi 100 de articole