Ultimele

5 legi nescrise ale casniciei pe care oricine ar trebui sa le respecte

Relatii & Cuplu » Sfaturi sex » 5 legi nescrise ale casniciei pe care oricine ar trebui sa le respecte
sfaturi pentru a invinge plictiseala in cuplu

Orice persoana casatorita stie ca trebuie sa fie fidela, de incredere si sa-i stea alaturi partenerului si la bine, si la rau. Pana la urma asta inseamna casnicia. Insa cuplurile fericite stiu ca respectarea legilor nescrise ale casniciei sunt vitale pentru ca o relatia sa se sudeze si sa se dezvolte astfel incat sa poate fi depasite cu succes toate provocarile cu care se intalnesc.

Iata 5 legi nescrise pentru ca o relatie sa devina din ce in ce mai puternica:

1. Nu critica parintii sau prietenii partenerului/ei

Stii cum este – familia ta te poate scoate din minti insa nimeni altcineva nu are voie sa zica nimic rau despre ea. Tocmai de aceea ar trebuie sa gestionezi cu grija relatia cu rudele partenerului/ei sau cu cei mai buni prieteni. Chiar si atunci cand el/ea se plange de ei, tu n-ar trebui sa pui paie pe foc pentru ca o sa-l/o faci sa intre in defensiva. Mai bine incearca sa empatizezi cu el/ea decat sa vii si tu cu propriile comentarii.

2. Spune-i partenerului/ei de orice intalnire cu fostul/ta

Indiferent ca este vorba despre o cerere de prietenie pe facebook sau ca v-ati intalnit absolut intamplator la un meci de fotbal al copiilor, nu incerca sa ascuzi asta in fata partenerului/ei. Daca nu este nimic de ascuns de ce sa nu-i spui? Povesteste-i sotului/sotiei despre intalnire. Iata ce ai putea spune: „Stiam ca este doar chestie de timp pana cand fostul/ta ma va aborda pe facebook. Am primit o cerere de prietenie pe care am ignorat-o”. Sau, „M-am intalnit astazi cu o fosta iubita in mall. Are doi copii adorabili. Ma bucur ca are o viata frumoasa”.

Citeste si: 9 semne ca mariajul e la final

3. Nu da sfaturi daca nu ti s-a cerut asta

Ofera suport, asculta, insa evita sa vorbesti pe tonul „Stiu eu ce este mai bine”. Este adevarat ca de multe ori sfaturile sunt date avand cele mai bune intentii, insa daca oferi prea multe sfaturi pot fi privite drept critici. Iar asta este valabil de la sfaturi despre modul in care se imbraca partenerul/a pana la sfaturi despre modul in care rezolva problemele de la job. Lasa-l/o pe el/ea sa ia decizii si sa invete prin incercare-eroare, incercare-succes si sa capete incredere in fortele proprii. Pana la urma, o casnicie fericita nu este formata din doi oameni care fac lucrurile corect, ci din doi oameni care pun fericirea celuilalt pe primul loc.

Citeste continuarea: 1 2

Data articol: 17 martie 2024