10 mituri despre fertilitate

31 martie 2020,
Vizualizari: 15.256, 1 azi
mituri despre fertilitate

Conform unui studiu recent publicat de site-ul www.thefrisky.com , femeile tinere subestimeaza posibilitatile de a ramane insarcinate, in timp ce femeile intre 30 si 40 de ani, si le supraestimeaza. De fapt, circula o multitudine de mituri despre fertilitate, cu tot ce presupune ea si posibilitatea de a ramane insarcinata.

 

Iata un top 10 al acestor mituri:

 

 

1. Daca faci sex in fiecare zi, cresc sansele sa ramai gravida

In nici un caz sexul zilnic nu creste sansele sa ramai insarcinata. Ca sa obtii o sarcina, trebuie sa faci sex exact in perioada de ovulatie, adica intre a 11-a zi si a 17-a zi intre cicluri. E suficient sa tii un calendar care sa-ti dea o idee despre cat de regulat e ciclul tau si sa respecti perioadele de ovulatie. Ca sa nu mai vorbim ca in zilele noastre exista pe net tot felul de aplicatii care-ti calculeaza perioada de ovulatie.

 

 

2. Daca stai cu picioarele in sus dupa contact sexual, sperma se duce sigur acolo unde trebuie si ramai mai usor gravida

O groaza de femei se apuca de exhibitionism si stau cu picioarele in sus pana le vine rau. Si desi din punct de vedere intelectual si logic realizeaza ca e o absurditate, tot spera ca asa sperma cea pretioasa merge toata la tinta. Un mit, caci si daca se scurge afara cea mai mare parte a ei, tot raman o multime de „inotatori” programati natural sa ajunga exact la locul mult vizat.

 

 

3. Nu ramai gravida pe perioada ciclului

Din nou vorbim de un mit. Tot exista sansa sa ramai insarcinata, fiindca spermatozoizii sunt in viata timp de 5 sau 6 zile, si deci, pot supravietui pana la ovulatie.

 

 

4. Orgasmul faciliteaza sarcina

Cu toate ca e putin probabil sa-l mai traiesti, daca ajungi sa faci sex cu strictetea unui scop bine definit, cum ar fi sarcina, care, de obicei, omoara toata pasiunea, totusi e bine sa stii ca orgasmul, prin contractile sale, da o mana de ajutor supermatozoizilor si-i impinge mai viguros catre trompele uterine, insa din acel loc, mai departe, performanta spermatozoizilor nu mai are legatura cu orgasmul tau, ci e doar treaba lor.

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2 3 4

Cuvinte cheie: , , ,

Gradinita
Blossom Salon
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Problemesex.ro. Citeste politica de confidentialitate.

Recomandări

Cele mai noi

Vezi cele mai noi 100 de articole