7 intrebari si raspunsuri despre Chlamydia

06 august 2019,
Vizualizari: 9.624, 1 azi
despre Chlamydia

4. Poti fi infestat cu Chlamydia si sa nu iasa testul pozitiv timp de un an?

Da. Poti sa porti bacteria si mai mult de un an. Simptomele la barbati sunt destul de subtile, arsuri la urinare si secretii mucilaginoase. Multi barbati nu le baga in seama si traiesc cu bacteria fara sa stie ca o are, infestand – la randul lui – alte persoane. La femei, Chlamydia e si mai greu, mai ales ca simptomele sunt atat de comune. La femei se depisteaza Chlamydia abia in faza de dezvoltare a unei boli extrem de serioase – BIP – boala inflamatorie pelviana. Aceasta bacterie lasa cicatrici, care pot predispune femeia la sarcina extrauterina.

Daca toate perechile ar face sex protejat, Chlamydia ca si oricare alta boala cu trasmitere sexuala ar fi extreme de rare. Din pacate, NU sunt.

 

 

5. Se poate transmite Chlamydia prin folosirea toaletei comune. Copiii mei fac baie cu mine?

Este putin probabil sa se transmita Chlamydia prin folosirea toaletei comune, poate daca doar exista vreo scurgere proaspata de secretie pe scaunul toaletei. In ceea ce priveste imbaiatul impreuna, este imposibil sa favorizeze transmiterea Chlamydiei. Cel mai bine este insa sa faci tratamentul necesar pentru a scapa de Chlamydia. Intreaba-ti medicul ce ai de facut.

 

 

6. Pot sa iau Chlamydia daca mi s-a facut sex oral, iar partenerul meu este infestat?

Daca partenerul tau are Chlamydia la nivel bucal sau daca a avut si n-a fost tratat corespunzator, este foarte posibil sa fi fost la randul tau infestata. Ar fi bine sa mergeti impreuna la medic si sa aveti urmatoarele contacte sexuale doar atunci cand aveti siguranta ca testele amandurora sunt negative.

Monogamia este foarte importanta intr-un cuplu, iar folosirea prezervativelor este o metoda in plus de marire a sigurantei si protectiei impotriva bolilor cu transmitere sexuala.

 

 

7. Pot sa iau Chlamydia dupa ce mi-am facut un tatuaj?

Nu, Chlamydia se transmite doar pe cale sexuala. Nu poti lua Chlamydia de la un tatuaj, dar te poti infecta cu hepatica B.

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2

Cuvinte cheie: , , , ,

Gradinita
Blossom Salon
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Problemesex.ro. Citeste politica de confidentialitate.

Recomandări

Cele mai noi

Vezi cele mai noi 100 de articole