7 beneficii ale contraceptiei cu pilula hormonala

30 martie 2023,
Vizualizari: 2.099, 1 azi
beneficii ale contraceptiei cu pilula hormonala

Site-ul Womanshealthmag.com reda un top 7 beneficii pe care organismul feminin care foloseste metoda contraceptia prin pilula il poate avea. Pe langa beneficiul primordial, cel al evitarii unei sarcini nedorite, exista o serie de beneficii mai putin cunsocuta.

1. Poate ajuta la tratarea endometriozei

Endometrioza este afectiunea prin care celule din endometru migreaza in uter sau chiar in alte parti ale traiectului genital, transmitand informatii false in cazul unei eventuale sarcini, care devine imposibila in prezenta unei endometrioze. In plus, endometrioza este o afectiune care doare ingrozitor. In cazul femeilor care iau regulat pilula contraceptiva, efectul endometriozei este minimizat, iar durerile sunt cu mult diminuate.

Citeste si: 10 metode de contraceptie. Argumente pro si contra

2. Poate da o mana de ajutor in cazul Sindromului ovarelor polichistice.

Femeile care sufera de aceasta afectiune au o oscilatia mai mare a nivelului hormonal. Hormonii tratamentului contraceptiv mai echilibreaza nivelul hormonal dereglat in cazul SOP.

3. Minimizeaza durerea in cazul crampelor abdominale menstruale

Stim toate cat de dureroasa este prima zi de ciclu, sau poate toate zilele de ciclu menstrual, pentru anumite femei, datorita contractiilor musculare din perioada sangerarii. Pilula contraceptiva reduce nivelul durerilor, prin reducerea nivelului secretiei prostaglandinei.

4. Pielea devine mult mai frumoasa

Pilula contraceptiva coboara mult nivelul de testosteron, pe care oricum toate femeile il produc in cantitati mici. Este o veste minunata pentru aspectul pielii tale, care va scapa de orice urma de acnee sau par nedorit.

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2

Cuvinte cheie: , ,

Gradinita
Blossom Salon
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Problemesex.ro. Citeste politica de confidentialitate.

Recomandări

Cele mai noi

Vezi cele mai noi 100 de articole