Problemesex

5 intrebari despre sex la care trebuie sa afli raspunsul azi

intrebari despre sex - sfatulparintilor.ro - pixabay_com - girl-2220315_1920

In ciuda rapidei sexualizari culturale exista o multime de probleme jenante legate de sanatatea sexuala. Oamenii sunt prea rusinati pentru a le discuta deschis cu medicul de familie, temandu-se sa nu fie judecati. In plus, la scoala, elevilor nu li se ofera prea multe informatii legate de anumite aspecte ale sanatatii sexuale, singurele programe aprobate pana acum sunt cele care promoveaza abstinenta.

Iata 5 intrebari despre sex la care trebuie sa afli raspunsul azi.

Cum ajung la orgasm cele mai multe femei?

Datorita clitorisului – care are peste 8.000 de terminatii nervoase. Aceasta componenta importanta a aparatului genital feminin, destul de putin inteleasa de barbati, este construita din acelasi tesut ca si penisul si au o multime de lucruri in comun. Si asa cum penisul trebuie stimulat pentru a ajunge la orgasm si clitorisul necesita acelasi tratament.

Chiar daca, teoretic, orgasmul vaginal este posibil majoritatea femeilor nu il experimenteaza. Exista insa si urmase ale Evei care au declarat ca au avut orgasm in urma sexului anal.

Este sanatoasa masturbarea?

Da. Un orgasm inainte de a merge la culcare te ajuta sa adormi mai repede datorita eliberarii endorfinelor. Alte studii au descoperit ca masturbarea poate reduce stresul si imbunatateste functiile imune.

In cazul femeilor, orgasmul poate intari muschii pelvieni. Potrivit Cosmopolitan, contractiile pot preveni crampele menstruale. In plus, masturbarea ii ajuta pe barbati sa evite cancerul la prostata datorita eliminarii agentilor care pot declansa boala. Asigura-te ca folosesti lubrifianti speciali pentru a evita iritatiile din zona genitala.

Te mai poate interesa: Cele mai bizare 15 intrebari despre sex si raspunsul oferit de sexologi

Pot preveni infectiile tractului urinar?

Probabil. Infectiile tractului urinar nu sunt boli cu transmitere sexuala, asa ca nu le vei lua de la partenerul de pat. Cu toate acestea, bacteriile unor boli cu transmitere sexuala pot strabate uretra cauzand infectii ale tractului urinar. Asadar, sexul protejat este un pas important in prevenirea lor.

Adesea, bacteriile anale sunt vinovate. Daca te confrunti cu o infectie a tractului urinar, asigura-te ca de stergi in mod corespunzator din fata in spate si nu invers. Iar daca practici sexul anal asigura-te ca in vagin nu intra nimic ce ar putea fi contaminat.

Incearca sa urinezi dupa fiecare partida de sex, si ai grija sa te hidratezi. In acest fel, vei elimina bacteriile care ti-ar putea da atat de multe dureri de cap.

Cum sa aleg un prezervativ?

Multi barbati nu realizeaza ca prezervativele vin intr-o varietate de materiale si stiluri. Mai intai asigura-te ca achizitionezi un prezervativ de la o firma respectabila.

Apoi, fii atent la ce scrie pe ambalaj. Cei care au o piele sensibila ar trebui sa stie ca existe prezervative cu extra lubrifiant. Apoi, alege produsele facute din alte materiale decat traditionalul latex.

Cat de des ar trebui sa fac teste pentru depistarea HIV si a bolilor cu transmitere sexuala?

Ar trebui sa faca parte din rutina examinarii medicale. Cei mai multi oameni ar trebui sa le faca la 6 luni ori un an. Persoanele care schimba des partenerii sexuali ar trebui sa mearga la doctor pentru control din trei in trei luni.

Nu rata nici: Cele mai tari 4 intrebari despre sexul oral

Sursa: Care2.com

Imagine de Claudio_Scott de la Pixabay

Exit mobile version