Adevarul pe care vor sa-l stie toti barbatii: cat de mult conteaza marimea?

23 decembrie 2018,
Vizualizari: 8.892, 1 azi
penis marime - stockfreeimages.com

Intreaba orice femeie si iti va raspunde pe nerasuflate ca nu marimea penisului conteaza, ci cum il folosesti. Suna incurajator, dar cat adevar se ascunde de fapt aici si cat tine de tact si de protejarea orgoliului masculin? Ei bine, cei de la AsapSCIENCE au ales sa mearga pe mana stiintei, lasand faptele si datele concrete sa lamureasca problema, o data pentru totdeauna.

 

Ce spune istoria

Asadar, care este legatura dintre marimea penisului si sex-appeal, si cat de mult influenteaza ea (adica marimea) capacitatea de a-ti satisface partenera? Poate nu stiai asta, dar oamenii au cel mai mare penis dintre toate primatele, atat in ce priveste lungimea absoluta, cat si proportia relativa raportata la dimensiunea corpului – un lucru demn de sarbatorit si de care sa fii mandru!

De-a lungul evolutiei, femeile au dezvoltat o preferinta pentru anumite caracteristici legate de marimea si forma penisului (proces cunoscut sub numele de selectie sexuala), lucru care a dus la perpetuarea acelor trasaturi considerate dezirabile. Pana aici, totul e logic: doar barbatii puternici si bine dotati erau alesi pentru copulatie, asigurand astfel transmiterea materialului lor genetic catre generatiile urmatoare. Sigur, o astfel de selectie e destul de dificil de facut astazi la prima vedere – hainele pe care suntem obligati sa le purtam in timpul interactiunilor sociale blocheaza privelistea, lucru care nu-l stanjenea deloc pe omul cavernelor, de exemplu.

De asemenea, se pare ca un penis mai mare era un adevarat avantaj inclusiv pentru procreere. Centimetrii in plus permit o penetrare mai adanca, iar, acolo unde existau mai multi parteneri dornici sa-si transmita mai departe ADN-ul, un penis mai lung reusea sa indeparteze din cavitatea vaginala materialul seminal al rivalilor. Si asa ne-am trezit cu cel mai bine dotat „aparat” din lumea primatelor.
 

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2 3

Cuvinte cheie: , ,

codul
Gradinita
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Problemesex.ro. Citeste politica de confidentialitate.

Recomandări