5 idei preconcepute pe care femeile le au despre barbati

03 iulie 2019,
Vizualizari: 2.417, 1 azi
idei preconcepute femei despre barbati - sfatulparintilor.ro - pixabay_com - train-3169964_1920

La baza multor conflincte dintre barbate si femei sunt ideile preconcepute. Nu de putine ori s-a intamplat ca intr-un cuplu sa izbucneasca un scandal din cauza ca sotul/sotia a avut impresia ca partenerul l-a ranit intentionat desi celui din urma nici macar nu i-a trecut prin cap sa faca asta. Sau, tot din cauza ideilor preconcepute, sa te astepti la ceva din partea sotului, iar el sa faca cu totul alceva, iar tu sa te superi. Iata cateva dintre cele mai intalnite 5 idei preconcepute pe care femeile le au despre barbate.

1. Barbatii nu sunt buni la fel de ascultatori precum femeile

De multe ori femeile au senzatia ca barbatii le ignora atunci cand isi spun oful pentru ca nu primesc din partea lor nici un semnal. De obicei, cand asculta, femeile scot sunete de genul “im”, “ah” etc. Si pentru ca nu primesc acelasi feedback de la barbati, ele cred ca nu sunt ascultate. De fapt, barbatii nu vor sa transmita mesajul ca sunt de acord sau impotriva celor spuse de interlocutor. Prefera sa ramana neutri din acest punct de vedere.

2. Barbatii nu transmit emotii cand vorbesc

Barbatii chiar transmit emotii cand vorbesc insa o fac altfel decat femeile. Potrivit unor studii realizate la UCLA, femeile folosesc cinci tonalitati, iar barbatii doar trei atunci cand vorbesc. Aceasta prejudecata s-a format pe baza faptului ca discursul unei femei este presarat cu mai multe urcusuri si coborasuri care dau o nota mai dramatica comparativ cu discursul unui barbat. In plus, femeile se folosesc mai mult de limbajul trupului, facandu-le mai “spectaculoase”. La acestea se adauga si probabilitatea crescuta ca o femeie sa planga sau sa aiba vocea tremuranda in timp ce relateaza ceva trist, ceea ce face din barbati o stanca rece si impenetrabila.

3. Barbatii pun mai multe intrebari decat femeile

Ei bine, NU. Cu siguranta multe femei si-au creat imaginea ca barbatii stiu tot. Si daca tot stiu tot, de ce sa intrebe pe altcineva ceva? In momentul in care intreaba ceva, imaginea de sine a barbatului scade destul de mult pentru ca isi inchipuie ca interlocutorul il va considera nestiutor.

4. Barbatii n-au nici o problema in a discuta despre sexul protejat si BTS

Desi sunt la fel de constienti de pericolul sexului neprotejat si al bolilor cu transmitere sexuala, barbatii nu prea deschid acest subiect. Potrivit unor statistici prezentate de profesorul Lillian Glass, 70% dintre femei deschid acest “topic”, comparativ cu 30% dintre barbati. Sexul “tare” este mult mai rusinat sa vorbeasca despre sexul protejat si cred ca este de datoria femeii sa ceara asta.

5. Barbatii rad la aceleasi glume ca femeile

Nu e deloc asa. De exemplu, barbatilor nu li se par amuzante bancurile cu ginecologi. Asa cum femeilor nu li se par interesante cele despre disfunctiile erectile sau dimensiunea “barbatiei”.

Cuvinte cheie: , , , , , ,

Gradinita
Blossom Salon
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Problemesex.ro. Citeste politica de confidentialitate.

Recomandări

Cele mai noi

Vezi cele mai noi 100 de articole