5 adevaruri despre femei, sex si alcool

06 ianuarie 2020,
Vizualizari: 11.612, 1 azi
femei sex si alcool

Pentru foarte multe cupluri, alcoolul este solutia care rezolva lucrurile de minune intre cearsafuri. Adevarul e ca exista o interactie destul de puternica intre sex si alcool, extrem de nuantata, atat din punct de vedere fizic, cat si din punct de vedere mental, psihic. Totusi, cercetatorii afirma ca oamenii au tendinta de a da o exagerat de mare importanta alcoolului cand vine vorba despre sex.

Site-ul Menshealth.com ne dezvaluie 5 adevaruri despre femei, sex si alcool.

1. Si femeile reactioneaza la fel dupa consumul de bere

Atat femeile cat si barbatii, dupa un pahar de bere, reactioneaza la fel, cand vine vorba despre legea atractiei: brusc isi vad partenerii mult mai atractivi si interesanti. Totusi, efectul alcoolului dureaza mai mult la barbati. Atractivitatea pentru femei se bazeaza pe simetria fetei, cand vine vorba despre criteriile masculine. Intr-un studiu brazilian din 2008, barbatii usor ametiti in mod evident erau mai putin capabili sa sesizeze simetriile fetei, decat cei care nu consumasera alcool. Si uite asa se explica felul in care multi barbati ajung sa se culce cu femei de-a dreptul urate.

Intr-o alta universitate din Bristol, dupa ce esantionul de barbati si femei care au fost supusi experimentului au fost “tratati” cu vodca, s-a constatat ca ambele sexe au inceput sa vada fete urate, mult mai atractive decat erau in realitate.

Diferentele cele mai mari au aparut a doua zi, dupa cateva ore distanta de efectul alcoolului: in t6imp ce barbatii inca vedeau lucrurile similar cu noaptea anterioara, femeile dadeau semne vizibile de constienta.

2. Femeile devin mult mai receptive dupa 2 cocktail-uri

Alcoolul are un efect direct asupra regiunii cortexului prefrontal, care in mod normal controleaza inhibitia. Ihibitia dispare cam la al doilea pahar de vin, spun cercetatorii. Si e la fel atat la femei, cat si la barbati: interesul pentru sex creste la ambele sexe dupa al doilea pahar de vin. Totusi, efectul alcoolului asupra sexului este direct legat de cantitatea ingerata. Daca dupa doua bauturi interesul pentru sex creste, dupa patru sau cinci… barbatul in cauza e redus la tacere. Cu cat cantitatea de alcool creste mai mult, cu atat e mai mult probabil ca cel care a baut sa fie cam absent in timpul actului sexual.

3. Prezervativul – o problema

Studii din domeniu arata ca, cu cat cantitatea de alcool consumata e mai mare, cu atat mai putin functioneaza IQ-ul indivizilor, oamenii fiind predispusi la mai multe nebunii decat atunci cand sunt “trezi”. Pe masura ce corpul devine mai intoxicat, cu atat mai multe informatii de procesat are partea mentala. Se numeste “miopie de alcool”. Astfel, barbatii si femeile care consuma alcool in mod regulat si in cantitati importante, sunt cu atat mai predispusi sa vina acasa cu parteneri diferiti si mai multi si sa se angajeze in general in comportamente riscante. Tot in aceste situatii creste si riscul de contactare a bolilor cu transmitere sexuala. Pentru a evita situatiile jenante, poate ca n-ar fi rau sa va asigurati ca inainte de al treilea pahar voribiti cu niste prieteni, sa va urmareasca comportamentul si  cand vad ca ati luat-o razna, sa va duca acasa. Singur.

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2

Cuvinte cheie: , , , ,

Gradinita
Blossom Salon
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Problemesex.ro. Citeste politica de confidentialitate.

Recomandări

Cele mai noi

Vezi cele mai noi 100 de articole