Problemesex

10 greseli cu prezervativul pe care sa nu le faci

greseli cand utilizezi prezervativul

Imagine de Astryd_MAD de la Pixabay

Prezervativul ramane cea mai buna protectie impotriva bolilor cu transmitere sexuala si a HIV. Studiile au demonstrat ca folosirea prezervativului reduce riscul de infectie cu HIV cu 80-93%. Insa pentru a fi sigur ca pastrezi riscul scazut de infectie este important nu doar sa folosesti prezervativul corect si regulat cu sa eviti si greseli comune care apar mai des decat ti-ai imagina.

Asadar, 10 greseli cu prezervativul pe care sa nu le faci:

Sa nu verifici eticheta

Intotdeauna verifica eticheta inainte de a cumpara prezervativele. Cel mai bine este sa alegi produsele din latex intrucat au o rata cu 50% mai mica sa se rupa sau sa scape in timpul actului sexual. In cazul in care esti alergic la latex, poti incerca prezervativul din poliuretan, care sunt la fel de bune in prevenirea infectiei cu HIV insa pot sa alunece mai usor. Si intotdeauna asigura-te ca prezervativul are un mic rezervor, nu toate au.

De asemenea, verifica data de expirare. Mai mult, daca ti-ai cumparat mai multe pachete, fii atent unde le depozitezi intrucat caldura are un efect negativ asupra lor. Mai ales in cazul prezervativelor de latex care sunt lubrifiate cu spermicid.

Sa nu folosesti lubrifiantul corect

Folosirea unor lubrifianti pe baza de ulei pot dubla rata de esec comparativ cu utilizarea lubrifiantilor recomandati, pe baza de apa. Unii cercetatori, sugereaza ca prezervativele cu lubrifianti bogati in glicol pot afecta tesutul epitelial in timpul partidelor de sex.

Alegerea unor masuri incorecte

Potrivit unui studiu realizat de catre Universitatea Emory, 13% dintre barbatii chestionati au realizat ca le-a alunecat prezervativul de pe penis in timpul sexului. Alt studiu a aratat ca 21% dintre barbatii care au participat la sondaj nu folosesc deloc prezervativ din cauza faptului ca sunt prea stramte. In ambele cazuri marimea este cauza problemelor.

Citeste si: E vreo diferenta intre sexul cu prezervativ si cel fara prezervativ? Afla ce raspund cercetatorii

Utilizarea incorecta

Prezervativul se scoate din ambalaj si, exact asa cum este, se deruleaza de-a lungul penisului. Nu derula in totalitate prezervativul dupa ce l-ai scos din ambalaj, inainte sa il aplici pe penis. Invata cum sa folosesti corect prezervativul pentru a nu avea probleme mai tarziu.

Lipsa pregatirii

Cercetatorii de la the National Institute of Allergies and Infectious Diseases au aratat ca rata de rupere a prezervativelor este intre 0.4% si 2.3%. una dintre cauzele pentru care prezervativul se poate rupe este graba. Adica, din cauza excitarii vrei sa desfaci mai repede ambalajul si apelezi la dinti, foarfece, cutit ceea ce poate avea ca rezultat deteriorarea prezervativului.

Tinut prea mult

Dupa ce ai ejaculat, nu astepta pana cand penisul revine in stare flasca, pentru a va scoate prezervativul. El trebuie inlaturat imediat si aruncat la gunoi.

Tinut prea putin

Aproape 20% dintre barbatii care au participat la un sondaj au declarat ca au renuntat imediat la prezervativ, pe motiv ca nu se bucura la fel de mult de actul sexual ori ca si-au pierdut erectia din cauza folosirii protectiei.

Sa nu discuti despre folosirea prezervativului ori a bolilor cu transmitere sexuala

Potrivit cercetarilor realizate de catre Universitatea Emory, 60% dintre studenti (barbati) au declarat ca nu au discutat inainte de a ajunge in dormitor despre folosirea prezervativului. Cifrele sunt chiar mai mari cand ne referim la abordarea subiectului boli cu transmitere sexuala ori HIV, sustine Kaiser Family Foundation.

Nu rata nici: 5 greseli pe care le faci cand saruti

Folosirea neregulata a prezervauvului

Dincolo de cresterea riscului de infectare cu HIV folosirea doar uneori a prezervativului reflecta atitudinea unei persoane fata de riscul asociat de a face sex cu anumite persoane. Este vorba despre perceperea riscului de infectie vs riscul real de infectie. Potrivit unor studii doar 65% dintre barbati folosesc regulat prezervativul. Insa oamenii ar trebui sa inteleaga ca o persoana se poate infecta cu HIV dupa numai o singura partida sexuala.

Nefolosirea prezervativului

Nefolosirea prezervativului este cea mai sigura cale de a-ti pune viata in pericol. Mai ales daca schimbi des partenerul/a ori este adeptul/a sexului de o noapte.

Sursa: aids.about.com

Imagine de Astryd_MAD de la Pixabay

Exit mobile version