Ultimele

Ce nu stiai despre “punctul G”

Relatii & Cuplu » Educatie sexuala » Ce nu stiai despre “punctul G”
Ce nu stiai despre punctul G

Un studiu publicat recent numeste punctul G drept aceasta “farfurie zburatoare” a ginecologiei si fiziologiei feminine. Comparatia se refera la faptul ca ani de zile se credea ca acest punct G e pura utopie (exact ca si corpurile zburatoare pentru care n-au existat dovezi de la bun inceput, pana au aparut primele imagini pe subiect), insa acum el poate fi localizat cu exactitate, iar existenta lui e o dovada cat se poate de certa.

Dr. Adam Ostrzenski, doctor in medicina, din St. Petersburg, Florida,  descrie punctul G ca fiind o “mica adunatura de bobite de struguri ingropate in peretele superior al vaginului”. Exact ca un corp erect, punctul G se ridica si se evidentiaza atunci cand incepe procesul de excitare la femei.

Oricum, teoriile despre celebrul si controversatul punct G sunt numeroase, nu toate seamana intre ele, insa toate pornesc de la acceptiunea conform careia punctul  G exista si are un rol fundamental in placerea corpului feminin.

Ce nu se stie este daca acest punct G o data stimulat este cel care produce placerea, sau prin stimularea sa alti centri nervosi, de fapt, produc excitarea si senzatiile aferente.

Si cu toate ca s-au facut nenumarate disectii de catre anatomopatologi, este inca imposibil de emis o teorie in acest sens, universal valabila.

Totusi, dr. Ostrzenski afirma faptul ca sensibilitatea faimosului punct G ar putea fi mult imbunatatita, prin interventii asemanatoare celor din chirurgia plastica. El explica faptul ca punctul G va putea fi “imbogatit” cu adaugire de colagen, ceea ce va ajuta in cresterea excitabilitatii la femei, zona devenind cu mult mai sensibila si predispusa la excitare.

Acelasi faimos medic spune ca o data cu experienta sa ca medic chirurg ginecolog, a realizat faptul ca manualele sunt adesea inexacte atunci cand vine vorba de subiectul punctului G.

Ca anatomopatolog, a efectuat o disectie in urma careia a inlaturat 5 straturi de tesut vaginal. Dupa inlaturarea acestor straturi, medicul polonez a descoperit existenta unui saculet de dimensiuni mici, de culoare albastruie, asezat deasupra structurii numite “membrana perineala”. Medicul a continuat operatiunea cu disectia saculetului. Structura sa interioara s-a prezentat exact ca niste boabe de strugure, dar cu un fel de coada de culare alba intr-o parte. Dimensiunile acestei structuri sunt foarte mici, fiind vorba de doar cativa milimetri. Medicul explica faptul ca daca disectia nu se face cu mare atentie si nu e axata exact pe subiectul punctului G, s-ar putea trece cu mare usurinta peste el si nici n-ar fi observat, date fiind dimensiunile sale minuscule.

Citeste si: Sex tantric: 4 pasi simpli pentru incepatori – VIDEO

Si totusi, cum poate ceva atat de mic sa creeze o placere atat de mare?!

Dr. Ostrzenski sustine faptul ca tesutul punctului G are aceeasi structura ca tesutul erectil, si, deci, fiind foarte activ, ar avea capacitatea sa ridice efectiv peretele vaginal excitat.

Totusi, exista alti medici care contrazic teoria de mai sus. Dr. Christopher Estes, profesor asistent de obstetrica si ginecologie la Universitatea din Miami, afirma ca “este greu de spus care este rolul acestei structuri in functia sexuala”.

Un singur lucru nu poate fi contestat: punctul G exista. Nu faceti abstractie de el si, dincolo de orice teorie medicala sau mai putin medicala, incercati sa aflati experimentand pe propriul corp ce rol joaca in viata voastra.

Nu rata nici: Ce trebuie sa stii despre sexul tantric

foto: Depositphotos.com

 

Data articol: 1 noiembrie 2023