8 reguli despre cum sa alegi un prezervativ si cum sa-l folosesti corect

19 iulie 2019,
Vizualizari: 36.823, 1 azi

Prezervativele fac parte din viata noastra, le folosim cu totii ori pentru protectie, ori pentru contraceptie. Le alegem in functie de sortimente: culoare, gust, miros, caracteristici.

 

Iata cele mai importante lucruri pe care trebuie sa le stii despre prezervative.

 

 

Istoria prezervativului

Ideea de prezervativ in sine nu este deloc noua. Primele prezervative au fost inventate in urma cu mii de ani: stim clar ca egiptenii le foloseau, insa nu suntem siguri daca in scop decorativ sau protectiv. Prin secolul 16, medicii intelesesera clar ca o astfel de protectie te ajuta sa nu contactezi sifilisul. Faimosul Casanova isi invelea membrul intr-o protectie de lana, ca sa se apere de boli venerice. Si sute de ani la rand, prezervativele s-au fabricat din intestine de animale. Istoricii prezervativului sustin ca numele obiectului in sine provine de la cel care l-a inventat, Colonel Cundum sau de la cuvantul latin “condon”, un recipient pentru colectare pe vremea respectiva. In 1843 un alt cuvant intra in istoria lexicului, provenind din limba engleza: “rubbers” (gume). Prezervativele fabricate din materiale sintetice, precum poliuretanul, au inceput sa fie produse in anii ’90.

 

 

Gustul

Cum spuneam, prezervativele le alegem in functie de multe caracteristici, iar unul important ramane gustul. Desigur, gustul autentic de latex n-are nimic excitant in el. Asadar, industria in cauza s-a conformat: a inceput sa creeze si sa produca in serie preservative cu cele mai placute gusturi: cola, struguri, capsuni, banane sau cirese.

Unele prezervative sunt tratate cu spermicide, in timp ce altele contin un lubrifiant menit sa prelungeasca si acutizeze placerea ambilor parteneri. Apoi mai exista categoria celor fabricate dintr-un latex special, cu rezistenta crescuta la frecare, sau categoria cu striatii, din nou menite sa creasca factorul de placere.

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2 3

Cuvinte cheie:

Gradinita
Blossom Salon
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Problemesex.ro. Citeste politica de confidentialitate.

Recomandări

Cele mai noi

Vezi cele mai noi 100 de articole