15 semne ca ai un iubit care vrea sa-ti controleze viata

31 mai 2023,
Vizualizari: 13.088, 1 azi
iubit care vrea sa-ti controleze viata - sfatulparintilor.ro - pixabay_com - couple-3253201_1920

Crezi ca iubitul tau tine cu adevarat la tine? E protector si te ajuta mereu sa iei toate deciziile? Oare chiar te ajuta sa ai o viata mai buna si sa-ti fie mai usor, sau e vorba doar de control asupra ta? Pentru ca exista o diferenta intre un partener iubitor si unul care e doar posesiv si vrea sa te controleze. Si granita dintre cele doua faze e una greu de realizat si vazut.

Cu totii incercam sa avem un oarecare control asupra partenerilor nostri de viata. Insa dorinta de a ne sprijini partenerul e la mica distanta de zona de control a lui. Si adesea poti fi convinsa ca iubitului tau ii pasa cu adevarat de tine, insa trebuie sa fii foarte atenta la nuante si gesturi, fiindca unele se pot transforma in obsesii.

Tipurile de control exercitat asupra ta sunt de mai multe feluri: exista control la nivel psihic si emotional, practicat de iubitii sensibili si protectori in aparenta. Apoi exista controlul abuziv la nivel fizic, cand incepe sa ridice mana la tine pe orice motiv. Toate formele de control sunt grave, oricum ar fie ele, iar specialistii de la Lovepanky.com enumera 15 indicii ca incearca sa te controleze.

1. Pierderea increderii in tine insati

Mai ales atunci cand vrei sa faci ceva de una singura, incepe sa-ti minimalizeze calitatile si sa te convinga ca oricum nu esti in stare de mare lucru fara ajutorul lui. Si mereu iti induce ideea ca ai nevoie mare de el ca sa devii o persoana mai buna. Scopul e sa te faca sa-ti pierzi increderea in tine.

2. Nu-i place sa iesi in oras doar cu prietenii tai

Iti spune mereu ca prietenii tai au o influenta negativa asupra ta? Iti sugereaza ca nu-ti face bine compania lor? E foarte posibil ca in scurt timp sa incepi sa-ti pierzi toti prietenii si sa te trezesti singura.

Citeste si: Cum procedam atunci cand avem un partener de viata gelos?

3. Te pune la incercare

Iti pune mereu intrebari ciudate si incearca sa obtina confuzia ta, prin raspunsuri contradictorii. Iti sugereaza ca te contrazici singura si incearca sa-ti dovedeasca ca nu esti sigura pe tine.

4. Vrea sa stie absolut tot despre tine

Nu suporta secretele! Te descoase pana la ultimul gand, iti spune toate parolele lui si asteapta acelasi lucru la schimb. Daca cumva iti scapa un detaliu al vietii tale de peste zi, se arata dezamagit si suparat ca nu i l-ai spus si lui.

5. Te urmareste constant

Vrea sa-l informezi si daca iesi la o simpla cafea cu colegii de birou in pauza de pranz si sa-i comunici fiecare pas pe care-l faci cand el nu e in preajma.

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2 3

Cuvinte cheie: , , , , ,

Gradinita
Blossom Salon
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Problemesex.ro. Citeste politica de confidentialitate.

Recomandări

Cele mai noi

Vezi cele mai noi 100 de articole