Multe dintre studiile despre sex scot la iveală lucruri, uneori, surprinzătoare. Iar acum, în epoca modernă, nu mai putem vorbi despre sex fără să ne referim şi la internet. Multe persoane au descoperit că partenerii le înşală încrederea virtual. Şi, deşi sexul şi infedelitatea sunt acum doar la o tastatură depărtare, la finalul zilei, nu există nici un substitut pentru contactul face-to-face în relaţiile sexuale.
Aceasta este concluzia unui studiu despre sex la care au ajuns Diane Kholos Wysocki, de la Universitea din Nebraska at Kearney şi Cheryl Childers, de la Universitea Washburn din Topeka, Kansas. Cei doi oameni de ştiinţă au investigat infidelitatea pe net precum şi trimiterea unor fotografii şi texte cu mesaj sexual explicit prin mail sau mobil (cunoscut sub numele de sexting).
Despre sex şi computere şi mobile
Modul în care oamenii sunt implicaţi sau dezvoltă relaţii cu alţii s-a schimbat semnificativ în ultimii 20 de ani, datorită disponibilităţii unor dispozitive precum computerele, web cam-urile sau telefoanelor mobile. Aceste instrumente avansate au un impact semnificativ asupra vieţilor sociale ca şi asupra aspectelor sexuale din vieţile oamenilor. În aceste zile, cei mai mulţi dintre oamenii care trăiesc în ţările civilizate îşi caută parteneri sexuali pe internet.
Sexting-ul a devenit un fenomen prin care adulţii trimit propriile fotografii nud şi texte sexuale explicite cu scopul de a-l excita pe destinatar şi de a creşte şansele de a dezvolta o relaţie sexuală. În acelaşi timp, internetul a uşurat actul infidelităţii.
Citeste si: Cum sa-ti salvezi casnicia dupa infidelitate. Cand merita sa mai dai o sansa mariajului
Explorarea a sexting-ului şi a infidelităţii online
Pentru explorarea atât a sexting-ului cât şi a infidelităţii şi a înţelege cum oamenii folosesc internetul pentru a găsi parteneri sexuali Kholos Wysocki şi Childers au realizat un sondaj pe un site unde oamenii căsătoriţi sunt în căutarea unor parteneri pentru aventuri. Nu mai puţin de 5,187 de adulţi au răspuns la întrebări despre folosirea net-ului, comportament sexual şi sentimentele despre comportamentul sexual pe internet. Autoarele au fost interesate în special de aspectele privind sexting-ului, înşelarea online şi înşelarea în viaţa reală.
Sondajul postat pe respectivul site de infidelitate a avut următoarele rezultate: femeile sunt mai predispuse decât bărbaţii pentru a se implica în comportamente de sexting. Peste două treimi dintre respondenţi au recunoscut că au fost infideli online, în vreme ce trei sferturi au înşelat în viaţa reală. La fel de mulţi –femei şi bărbaţi – sunt predispuşi să aibă să calce strâmb atât online cât şi în viaţa reală în timp ce se află implicaţi într-o relaţie serioasă în viaţa reală. În plus, bărbaţii mai vârstnici sunt mai predispuşi să înşele în viaţa reală decât tinerii.
Nu rata nici: Esti inselat sau nu? Top comportamente considerate infidelitate si ce ascund ele
Oamenii sunt interesaţi să găsească parteneri în viaţa reală
Kholos Wysocki şi Childers au descoperit că respondenţii erau mai interesaţi de a găsi parteneri în viaţa reală, atât pentru întâlniri romantice cât şi pentru relaţii sexuale decât pentru a găsi parteneri virtuali.
Concluzia celor două cercetătoare a fost: „Studiile au sugerat că tehnologia modifică modalitatea în care oamenii se găsesc, dar şi modul în care îşi atrag potenţialii parteneri. În vreme ce utilizarea site-urilor sociale este în continuă creştere pentru contacte sociale, oamenii continuă să fie mai interesaţi de parteneri în viaţa reală, decât de parteneri virtuali. Se pare că, până la un anumit punct al relaţiei, oamenii au nevoie de contact fizic. Tocmai de aceea, oamenii sunt creaturi sociale”.
foto: Depositphotos.com